Dachser testar ellastbilar i Berlin och Stuttgart

december 21, 2017 Forskning , IT/Teknik , Logistik , Miljö/CSR , Transport
Dachser testar ellastbilar i Berlin och Stuttgart

Dachser testar ellastbilar i Berlin och Stuttgart. Foto: Dachser.

Dachser är första kund att använda Daimlers helt elektriska lätta nyttofordon FUSO eCanter. Från våren 2018 kommer logistikleverantören att använda två sådana lastbilar i stadskärnor – en i Berlin, den andra i Stuttgart.

– Vi satsade på FUSO eCanter, eftersom det är den första helt elektriska lastbilen som går in i fullskalig produktion och kommer därmed att driva på utvecklingen för hela denna klass av kommersiella fordon, sade Stefan Hohm, chef för forskning och utveckling hos Dachser, vid ett europeiskt medieevenemang i Berlin.

I Berlin och Stuttgart kommer de två FUSO eCanter-bilarna att ingå i den samlastningsverksamhet som utförs av Dachser. Deras jobb blir att leverera lastpallar med färdigt gods, antingen till mikronav eller direkt till kunderna. De samlar också upp gods och transporterar det till Dachsers filialer i Schönefeld och Kornwestheim.

– De här ellastbilarna är perfekta för stadskärnor och det är där de oftast kommer att användas, sade Hohm.

Beroende på utformning och syfte erbjuder den helt elektriska lätta lastbilen en räckvidd på cirka 100 kilometer och en lastkapacitet på upp till 3,5 ton. Bilens eldrivlina består av sex litiumjonbatterier med hög spänning, vart och ett på 420 V och 13,8 kWh.