RO-gruppen bygger åt Castellum i Brunna

december 21, 2018 Fastigheter , Logistiklägen

Visionsbild över den nya logistiketableringen i Brunna. Foto: Castellum.

Castellum har tillsammans med RO-Gruppen startat nybyggnation av en lager- och logistikbyggnad i Brunna i Upplands-Bro utanför Stockholm. Fastigheten är den andra delen i en satsning som gör det möjligt för Castellum att etablera mer storskalig logistikverksamhet i området.

Just nu utvecklas Stockholmsregionens nästa stora lager- och logistikområde i Brunna. Närheten till Europaväg E18 gör området attraktivt och strategiskt väl placerat, och för att möta efterfrågan startar Castellum tillsammans med RO-Gruppen nyproduktion av ytterligare en modern och flexibel lager- och logistikfastighet i området. Här finns sedan tidigare flera etablerade företag inom service, e-handel samt lager och logistik och efterfrågan på lager- och logistiklokaler i området är stor.

Nyproduktionen på Mätarvägen 45, omfattar ca 15 000 kvm och beräknas vara färdigställd under fjärde kvartalet 2019. Castellum startar nybyggnation utan kund, men med god beredskap för anpassning under projektets gång och möjlighet att anpassa lokalen för 1-4 hyresgäster och genomlastning.

– Det är ett spännande projekt som vi ser framemot att ta i hamn i nära samarbete med Castellum. Vi är stolta över att få vara med och visa vår kompetens, säger Dan Jacobson, Affärsområdeschef på RO-Gruppen Koncept.

Anläggningen kommer att miljöcertifieras enligt certifieringsmodellen Miljöbyggnad nivå silver.