Prologis skaffar mark i Torslanda

januari 28, 2015 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen

Fastighetsbolagen Prologis och Castellum är bolagen som ska utveckla det nya logistikcentret på Göteborgs stads toppmark intill hamnen i Torslanda. 

Prologis har tecknat arrendeavtal med Göteborgs Stad om att förvärva 130 000 kvadratmeter mark i Torslanda, i anslutning till Göteborgs Hamn. Här ska bolaget utveckla ett antal logistikanläggningar på totalt cirka 65 000 kvadratmeter. Tillträde till marken blir under februari 2015.

– Göteborg är Nordens logistiknav och det har under lång tid funnits ett stort behov av moderna och strategiskt belägna logistikfastigheter, kommneterar Allan Lavén, regiondirektör på Prologis Norden.

– Vi kommer att kunna färdigställa lokalerna i takt med att vi tecknar nya hyresavtal.

Förvärvet blir ett välkommet tillskott, eftersom Prologis befintliga logistikcenter på 70 000 kvadratmeter i Göteborg är fullt uthyrt.

Fastighetsbolaget Castellum har också tecknat ett liknande avtal med Göteborgs stad, och det nya logistikcentret vid hisingeleden blir totalt 222 000 kvm stort.

– Etableringen är en viktig del i Göteborgs stads ambition att bli det främsta logistiknavet i norra Europa, kommenterar  Roger Strömberg, chef för investeringar och etablering på Business Region Göteborg. 


Läs mer