Prologis bygger ytterligare fasttighet i Arlandastad

december 12, 2019 Fastigheter

Prologis spekulationsbygger i Arlandastad. Foto Prologis.

Prologis utökar sin logistikpark i Arlandastad med ytterligare 7 500 kvm. Den nya fastigheten byggs på spekulation och kommer att bli en tredje enhet till den existerande byggnaden DC1 i logistikparken vid Arlanda. Byggstart är planerad under december 2019 och det förväntas vara färdigställt under slitet av 2020. 

Stockholm fortsätter att var en av de mest snabbväxande städerna i Europa, vilket skapar en allt högre efterfrågan på fastigheter för logistik och e-handel. Samtidigt upplever regionen en historiskt låg vakansgrad på just lager och logistikfastigheter. Mot denna bakgrund har nu Prologis beslutat att bygga ut kapaciteten.

Den nya byggnaden kommer att omfatta 7 500 kvadratmeter med 11,7 m  i takhöjd. Efter färdigställande kommer logistikområdet att omfatta fem byggnader med en total yta på nära 130 000 kvadratmeter.

Den nya fastigheten ligger bara minuter från flygplatsen och endast cirka 30 minuter från Stockholm city.

– Den här satsningen är en del av vår långsiktiga strategi att stärka vår närvaro i den viktiga och expansiva Stockholmsregionen. När vi ser till nuvarande fundamenta för marknaden, tillsammans med det attraktiva läget, så förväntar vi oss en stark efterfrågan på den nya lokalen,kommenterar Gunnar Gillholm, VP Country Manager hos Prologis Nordics.