Planterar centrallager i Trollhättan

februari 20, 2013 Arbetsmarknad , Fastigheter , Logistik , Produktion

Trädgårdskedjan Plantagen förlägger sitt nya centrallager i DHL Supply Chains lokaler i Trollhättan, som står tomt sedan Saabs konkurs. Samtliga 110 butiker i Sverige, Norge, Finland och Irland ska försörjas härifrån.

Plantagen och DHL Supply Chain har ska tillsammans etablera ett nytt centrallager för Plantagen i Trollhättan, uppger företagen i ett pressmeddelande. Härifrån kommer samtliga  110 butiker i Norge, Sverige, Finland och Irland att försörjas med varor. DHLs lager i Trollhättan stod tomt efter Saab Automobiles konkurs och lokalen passar Plantagen väldigt bra.

DHL och Plantagen samarbetat sen 2008, idag driver DHL lager både i Oslo och Eskilstuna för Plantagen. Det nya Centrallagret i Trollhättan tas i drift den 1 september i år.

– Vi har ett gott samarbete med DHL, de håller en hög kvaltet samt känner till vår verksamhet väl, säger Håkan Åkerström, Chief Operating Officer på Plantagen.

– Det geografiska läget i Trollhättan passar oss bra då med närhet till både Norge och hamnen i Göteborg. Det finns också tillgång till kompetent arbetskraft med kompetens inom lager och industri.

Kommer att nyanställa

DHL kommer att nyanställa personal men det är i dagsläget för tidigt att säga hur många det rör sig om. Plantagen verkar i en marknad med stora volymsvängningar mellan säsongerna och uppdraget har därför stora krav på flexibilitet för att hela tiden leverera kvalitet och kostnadseffektivitet.

– Plantagen är ett välkänt företag i tillväxt där logistiken utgör en mycket viktig del i affärsmodellen. Att DHL får förtroende att fortsätta sitt samarbete med Plantagen är väldigt roligt, kommenterar Per Zandrén, Business Director Sweden North på DHL Supply Chain.

DHL beräknas hantera runt 100.000 kubikmeter trädgårdsprodukter per år för Plantagen och lagerytan kommer vara ca. 17 000 m².

Plantagen grundades i Norge 1986 och är norra Europas största trädgårdskedja med 40 butiker i Sverige, 60 i Norge och 10 i Finland. I Sverige har Plantagen butiker från Umeå i norr till Malmö i söder. Förutom växter innehåller sortimentet allt från trädgårdsmöbler, krukor och grillar till heminredning, presentartiklar och snittblommor.

Hilda Hultén