Pareto gör ny XXL-affär i Örebro

augusti 4, 2015 Fastigheter , Lager , Logistiklägen

Pilängen Logistik AB, ett av Pareto Securities nybildat bolag, har förvärvat XXLs nybyggda centrallager i Örebro av norska Bulk Eiendom AS skriver Fastighetsvärlden.

XXL har tecknat ett 14-årigt hyresavtal för hela fastigheten och kommer efter en nu pågående tillbyggnad att hyra 43 000 kvm.

XXL har idag två lager i Norden, lagret i Örebro är XXL:s största och fungerar som central distributionspunkt för samtliga varuhus i Sverige och Finland. Det andra ligger vid Gardermoen i Norge.

– Vi ser väldigt positivt på affären. En modern fastighet, en stark hyresgäst och ett utmärkt logistikläge möjliggör en attraktiv och stabil avkastning för våra investerare över tid, kommenterar Stefan Gattberg (Head of Project Finance, Pareto Securities AB).

Brunswick Real Estate har försett Pilängen Logistik AB med finansiering via dotterbolaget LREC (Leimdörfer Real Estate Capital).

Pareto har på senare tid gjort flera större förvärv i Sverige.

I november 2013 förvärvades Postens stora huvudkontor i Solna för 1,23 miljarder SEK.

I mars 2014 köptes den stora SAAB-fastigheten Kallebäck 17:2 i Göteborg för 840 miljoner. I slutet av 2014 förvärvades ICAs stora logistikanläggning Saltängen 1 i Västerås från Tribona.för 1.075 miljoner.


Läs mer