Papyrus etablerar nordiskt centrallager i Jönköping

december 18, 2014 Fastigheter , Lager , Logistiklägen

Prologis, Inc. har tecknat avtal med Papyrus Supplies som kommer att hyra drygt 17 000 kvadratmeter logistikyta i Prologis Park Jönköping.

Papyrus Supplies är Nordens ledande grossist för städprodukter, hygienartiklar och förpackningslösningar. Företaget, som har 18 000 kunder inom serviceföretag, offentlig sektor och tillverkande industri, ser det nya lagret som en del i sin expansionsstrategi.

– Etableringen av ett skandinaviskt centrallager är en viktig del i att ytterligare förstärka servicenivån till kund. Prologisk Park Jönköping ger Papyrus Supplies rätt förutsättningar att i framtiden expandera verksamheten i Norden, säger Dan Andersson, vd Papyrus Supplies.

Övriga kunder i Prologis Park Jönköping, som totalt omfattar 82 000 kvadratmeter logistikyta, är DHL och Schenker. Parken ligger i direkt anslutning till E4 och det är bara en mil till Jönköpings flygplats.

– Vi är glada över att Papyrus Supplies har valt oss som samarbetspartner för etableringen av sin nordiska logistik- och distributionshub. Utvecklingen av Prologis Park Jönköping och vår pågående expansion i Göteborg och Ljungby är helt i linje med vår strategi att erbjuda toppmoderna logistikanläggningar på nordiska nyckelmarknader, säger Allan Lavén, regiondirektör Prologis Norden.

Prologis är en ledande leverantör av logistikfastigheter i Sverige, med cirka 354 000 kvadratmeter logistik- och distributionsyta som alla är fullt uthyrda.


Läs mer