Nytt bygglager i Stockholm Nord

Nytt bygglager i Stockholm Nord

Det nya logistikcentret i Rosersberg ska vara inflyttningsklart i juni. Foto: BOA

Bo Andrén AB, eller BOA som byggskiveföretaget kallas, flyttar i juli in i ett nytt, lager- och logistikcenter i Rosersberg norr om Stockholm. Det 14 500 kvm stora logistikcentret kommer även ha plats för tredjepartslogistik.

Det nya centret ligger i anslutning till Stockholm Nord Logistikcenter och får ett optimalt logistikläge nära E4:an och endast 30 km från Stockholm city.

– Hög leveranssäkerhet och korta leveranstider har alltid varit ett viktigt konkurrensmedel för oss. Med vårt nya lager- och logistikcenter flyttar vi fram våra positioner och får ännu större möjligheter att förbättra servicen för våra kunder, säger Jörgen Sågman, vd för BOA.

Familjeföretaget BOA, Bo Andrén AB, levererar olika typer av byggskivor från hela världen till Sverige, Norge, Lettland och Ryssland. Sedan 1950-talet har BOA kontors- och lagerlokaler i centrala Sollentuna. Men i takt med expansionen i området har det centrala läget inneburit allt större nackdelar och därför togs beslutet om etablering i utkanten av Stockholm.

BOAs nya anläggning kommer att ligga i Stockholm Nord Logistikcenter i Rosersberg nära E4an och Arlanda – endast 30 km från Stockholm city och 40 km från Uppsala.

Stockholm Nord Logistikcenter kommer fullt utbyggt att vara ett av de största logistikcentren i Stockholmsområdet. Flera välkända företag, bl a DHL, Dustin och Lidl, har redan lager i området.

– Rosersberg har även fördelen av att ligga nära Förbifart Stockholm, som ska förbinda de norra och södra länsdelarna, förklarar Jörgen Sågman.

Granne med BOAs nya logistikcenter planeras även en kombiterminal, där gods skall lastas om mellan järnväg och lastbil. Tanken är att varor ska kunna transporteras långa sträckor med tåg och att lastbilar sedan tar över för närtransporter.

– Vår ambition är att utnyttja terminalen och successivt överföra en större andel än idag av våra inleveranser från väg till järnväg, säger Jörgen Sågman.

BOAs nya anläggning får en total yta på cirka 14 500 kvadratmeter under tak, varav cirka 13 500 kvadratmeter är logistikyta. I anläggningen ingår både en in- och utlastningshall för att all lastning och lossning ska kunna utföras under tak, i syfte att minimera fukttillförsel.

Nytt lagerstyrningssystem

Centret kommer att vara utrustat med den senaste tekniken för effektiv lagerstyrning, bland annat systemlösningen Astro WMS från Consafe Logistics som blir helt integrerat med företagets ordinarie affärssystem.

– Med den nya systemlösningen kan vi optimera hela flödet – från order till leverans, för att garantera korta leveranstider och säkerställa att det aldrig blir tomt på hyllorna ute hos våra kunder, säger Jörgen Sågman.

För att effektivisera energianvändningen utrustas det nya logistikcentret med bland annat närvarostyrd belysning och nya, energisnåla eltruckar.

Blir TPL-are

Det nya logistikcentret ger inte bara möjlighet att hantera produkter i det egna sortimentet. BOA får även resurser att erbjuda tredjepartslogistik och sköta en del av lager- och logistikfunktionen åt andra företag.

– Med vårt nya lager- och logistikcenter kan vi erbjuda den mest effektiva logistiklösningen inom vår bransch, konstaterar Jörgen Sågman.

Hilda Hultén


Läs mer