Nivika förvärvar mer logistikmark i Jönköping

september 1, 2017 Fastigheter , Logistiklägen

Nivika, som bygger lager åt Brenderup, förvärvar nu ytterligare logistikmark i Stigamo. Målet är att bygga ett fastighetsbestånd värt runt 3 miljarder SEK.

Det lokala fastighetsbolaget Nivika Fastigheter bygger just nu en 13 000 kvm stor fastighet för Brenderup Group på Stigamo utanför Jönköping, som ska stå klar för inflytt hösten 2018.  Fastigheten kommer innehålla produktion, lager, administration för cirka 100 anställda.

– Vi är oerhört glada att vi fått fortsatt förtroende att vara hyresvärd för Brenderup Group i deras nya lokaler. Detta är en långsiktig och bra satsning för Nivika, kommenterar fastighetschef Magnus Olsson.

Nivika investerar 100–110 miljoner kronor i  fastigheten som beräknas stå inflyttningsklar under hösten 2018. Detta blir startskottet för Nivikas fortsatta satsning på Stigamo-området där företaget ser en intressant utvecklingspotential med det logistikcenter som skapas där, och som Nivika vill vara en del av.

– Nivikas målsättning är att inom de närmsta åren vara en av de större privata fastighetsbolagen i Jönköpings Län och ambitionen är att uppnå ett fastighetsbestånd med ett marknadsvärde på ca 3 miljarder kronor och med detta projekt tar vi ett ordentligt kliv närmare det målet, kommenterar Niclas Bergman, vd på Nivika Fastigheter.

I augusti förvärvade bolaget ytterligare 85 000 kvm mark i Stigamo, där bolaget planerar att bygga för ytterligare en eller flera logistikkunder.


Läs mer