Nedlagd såg blir logistikcentral

augusti 27, 2012 Fastigheter , Logistiklägen , Produktion
Nedlagd såg blir logistikcentral

Området är 53 000 kvm stort och inhyser ca 10 000 kvm byggnader. Foto: farbo.se

Det gamla sågverksområdet Fårbosågen alldeles vid E22an tre mil norr om Oskarshamn blir en företagsby. 14 medlemmar i Misterhultsföretagarna har köpt området genom nybildade bolaget Fårbo Logistikcenter AB.

Säljare av det gamla sågverksområdet är Bergs Timber, och köpeskillingen för det drygt 53 000 kvadratmeter stora området var 2,5 miljoner.
10 000 kvadratmeter av dessa ligger under tak på området, som stått outnyttjat i nära 10 år.
Nu är förhoppningen att företag ska hyra in sig på området och bilda en företagspark och ett logistikcenter.
– Vi har redan tre–fyra hyreskontrakt klara. Under nästa vecka kommer Skogsällskapet in och ska röja av hela området, säger Bengt-Åke Persson i det nybildade bolaget Fårbo Logistikcenter AB, till barometern.se.
I veckan påbörjas arbetet att lägga nytt tak på lokalerna och röja området fritt från ogräs, träd och buskar. Totalt beräknas restaureringen av byggnader och mark kosta 6-10 miljoner kronor.

Hoppas på fordonsutbildning.
En annan förhoppning är att gymnasieutbildningen i fordonsteknik, det s k fordonsprogrammmet, ska flyttas hit, vilket vore ett lyft för området.
– Då måste vi ha skolsalar i bra skick och få till det. Det skulle bli en stabil grund för hela området. Nästa tisdag ska vi träffa kommunen för att förhandla vidare. Det är klart att det hänger mycket på vad hyran blir för dem. Men vi hoppas att vi ska få till en bra lösning, säger Bengt-Åke Persson till Barometerns nätupplaga.

Läs mer på Fårbo Logistikcenters hemsida www.farbo.se

Text Hilda Hultén