NCC bygger vidare i Brunna

oktober 3, 2017 Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen
– Vi har 150 000 kvm mark i Brunna så det kommer att bli fler byggen framöver, säger Richard Helgesson. Foto: NCC

– Vi har 150 000 kvm mark i Brunna så det kommer att bli fler byggen framöver, säger Richard Helgesson. Foto: NCC

Zalandos etablering i Brunna befäster läget som ett av Sveriges hetaste. Men enligt Richard Helgesson på NCC Property Development har Brunna varit ett “hett läge” länge. Nu byggs fjärde etappen i

Hittills har NCC byggt tre spekulationsbyggen på sammanlagt cirka 30 000 kvm i Brunna logistikpark, med de fyndiga namnen Hälsobrunnen, Vattenbrunnen och senaste  Önskebrunnen som såldes til NREP Logicenters i somras. I höst flyttar den tyska modejätten Zalando in i lokalen, i väntan på att bygget av deras nya fulfilment-center i Brunna ska bli klart.

– Vi har haft högt tryck på alla våra projekt i Brunna, men Zalandos etablering här bekräftar läget ytterligare, säger Richard Helgesson, uthyrare på NCC Property Development. 

Nu inleds bygget av den fjärde etappen; “Lyckobrunnen”, en 12 000 kvm stor multi-tenant-kåk som ska stå klar för inflyttning sommaren 2018.

– Det här byggformatet fungerar väldigt bra, det ger möjlighet till flexibla lokaler med snabb inflyttning, vilket många, framförallt mindre, kunder efterfrågar.

NCC har ytterligare 150 000 kvm mark i Brunna.

– Så det kommer att bli fler byggen framöver, säger Richard Helgesson.

Liksom övriga etapper är Lyckobrunnnen Breeam-certifierad, den brittiska miljöcertifieringen vid sidan av amerikanska Leed.

– Det är ett kvitto på att man gör rätt, att energiförbrukningen är låg och att arbetsmiljön i lokalerna är hälsosam och långsiktigt genomtänkt.

 

 

 


Läs mer