Lyckobrunnen i Brunna såld

maj 24, 2019 Fastigheter

NCC säljer logistikprojektet Lyckobrunnen i Brunna, Upplands Bro på 12 800 kvm, till den globala kapitalförvaltaren M&G Real Estate för 190 MSEK.

– Vi är glada över att M&G valt att investera i Brunna där vi har varit delaktiga i att utveckla ett av Stockholms mest attraktiva logistiknoder. Den växande e-handeln driver efterfrågan på fler attraktiva och hållbara logistikfastigheter där vi fortsatt tänker vara en ledande aktör, kommenterar Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef NCC Property Development.

Lyckobrunnen är NCC:s fjärde logistikprojekt i Brunna logistikpark i Upplands Bro kommun utanför Stockholm. Fastigheten omfattar cirka 12 800 kvadratmeter och är fullt uthyrd till företagen Orvelin Group, Cosentino och Engelmanns.

– Vi är väldigt glada över att förvärva denna nyutvecklade logistikfastighet med långa kassaflöden för vår pan-europeiska corefond M&G European Property Fund i ett av Nordens bästa logistiklägen. I dagens marknad när större logistikportföljer handlas med premie föredrar vi att förvärva logistikfastigheter styckesvis för att leverera högre avkastning till våra investerare, kommenterar Thorsten Slytå, Nordenchef M&G Real Estate.

Fastigheten är fullt uthyrd till företagen Orvelin Group, Cosentino och Engelmanns.