Logicenters spekbygger i Torsvik 

januari 14, 2020 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Logicenters spekbygger i Torsvik 

Illustration av det nya Torsvikslagret. Bild Logicenters

På Möbelvägen 5 i anrika logistikläget Torsvik utanför Jönköping, granne med företag som Ikea, Aditro, Elgiganten och Kitron, ska NREPs logistifastighetbolag Logicenters nu utveckla en ca 32 400 kvm stor logistikanläggning. Fastigheten, Flahult 21:44, är en tomt på totalt 100 000 kvm som NREP förvärvade 2011, där man sedan tidigare etablerat en produktionsanläggning för kontraktstillverkaren Kitron som stod klar 2017. Den restrerande tomtytan är på totalt 70 000 kvm, med en byggrätt på 35 000 kvm, och lagerbygget inleds nu på spekulation – alltså utan en kontrakterad hyresgäst vid byggstart.

– Vi har ägt tomten i många år men haft mycket annan utveckling för oss. Men nu kände vi att det var många potentiella kunder som kommer att få bråttom att flytta på sig snart, så att det var lika bra att sätta igång,berättar Logicenters vd Matthias Kettelhoit.

Utvecklingen beräknas sätta igång under mars och planeras att färdigställas i början av 2021, och fastigheten ska kunna anpassas till en eller flera hyresgäster. Den får enligt Logicenters också en tydlig miljöprofil och förbereds för solceller på taket.

– Den här utvecklingen stärker vårt affärserbjudande i en av landets viktigaste logistiska knytpunkter, kommenterar Kettelhoit.

Logicenters utvecklar, bygger om och äger logistikanläggningar i Sverige, Danmark, Norge och Finland, med totalt ca 1,3 miljoner kvadratmeter logistikytor i beståndet. Bolaget har också flera fastigheter i Jönköping sedan tidigare, med hyresgäster som Babyshop, Bring och Kitron.

Av Hilda Hultén