Logicenters förvärvar fastighet med Semper som hyresgäst

mars 9, 2023 Fastigheter , Logistik

Logicenters har skrivit avtal om att förvärva en logistikanläggning i Götene, belägen längs med E20 strax utanför Lidköping. Anläggningen har en total uthyrningsbar yta om 23 040 m2 med barnmatstillverkaren Semper som hyresgäst.
Fastigheten, Götene 3:54, ligger precis intill E20 och är en attraktiv fastighet för modern logistikverksamhet med goda anslutningar till Göteborg, Mälardalen och Stockholm. Nu står det klart att Logicenters förvärvat anläggningen på totalt 23 040 m2 från CH Square, ett jointventure mellan JBCC och Hökerum Fastigheter.

Fastigheten har även en potentiell expansionsyta på ytterligare 4 680 m2 lageryta.
– Logicenters är mycket nöjda över att kunna presentera förvärvet av Götene 3:54 som
kommer att stärka vår närvaro runt Vänern och hela Mälardalen. Vi har sedan tidigare en
bred erfarenhet kring investeringar i optimala lägen för att kunna bedriva effektiva
logistikverksamheter, något som verkligen stämmer in på den här affären. Sedan stämmer även byggnadens tekniska och fastighetsspecifika egenskaper överens med våra hållbarhetskrav vilket var en kritisk faktor i investeringsbeslutet, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.

Tillträde skedde redan den 7 februari med Semper, en ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölkersättning, som hyresgäst. Vidare har Semper en stark närvaro på orten med en av sina produktionsanläggningar som ligger ett stenkast från logistikfastigheten.