Logicenters bygger stort för Bring

Logistikfastighetsaktören Logicenters kommer att utveckla en av Brings största terminaler i Norden. Den framåtriktade anläggningen ska stå klar i början av 2025 i Stigamo, strax söder om Jönköping, i Vaggeryds kommun utmed E4:an.
Logicenters fortsätter att växa i Jönköpingsområdet genom det nya avtalet med leveransföretaget Bring. På den 125 000 m2 stora tomten i södra Stigamo kommer en 32 000 m2 terminal med smart teknik och avancerad sorteringsanläggning att uppföras med inflytt i början av 2025.
– Vi är väldigt glada att utöka vårt långsiktiga samarbete med Bring och tillsammans utveckla framtidens logistikcentrum på en av Nordens mest attraktiva logistikplatser. Med vår toppmoderna och miljövänliga fastighet ska vi skapa en bra arbetsmiljö och effektiv hantering som stödjer Brings fortsatta utveckling, säger Fredrik Nygren, Commercial Manager på Logicenters.

Bring är en av de största logistikaktörerna med en stark närvaro i hela Norden. Den nya fastigheten kommer att vara koncernens största terminal i Sverige med möjlighet att hantera tre gånger så många paket som i den nuvarande anläggningen i Jönköping.
– Terminalen i Jönköping är navet i vår svenska verksamhet. För att kunna fortsätta växa behöver vi öka vår kapacitet i Jönköping med en ny terminal. Den nya terminalen blir vår största i Sverige, säger Hanna Jonasson, Director of Operations på Bring Sverige.

Den nya fastigheten kommer att utvecklas med modern teknik och anpassas för att möta Logicenters och Brings högt ställda krav på låg energiförbrukning. Bland annat kommer solceller installeras på taket och det förbereds för fler laddstolpar än på någon annan av Brings terminaler i Sverige.
– Vi rustar för att ta i bruk långt många fler elbilar än vad vi har idag. Om två år ska alla våra leveranser i Sverige vara fossilfria, så på den nya terminalen blir det fler laddpunkter än på
någon annan terminal vi har i Sverige, säger Hanna Jonasson.

Fastigheten förväntas att stå klar under det första kvartalet av 2025 och tomten har utrymme för en eventuell expansion av anläggningen i framtiden.
– Först och främst hälsar vi Bring välkommen till Vaggeryds kommun. Det är ett starkt företag och varumärke som nu etablerar en terminal hos oss. Med etableringen förstärker vi ytterligare vår position som ett logistiskt nav i Sverige, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun.
– Bring kan komma att bli ett landmärke på Stigamo, då placeringen är väldigt central och synlig. Det blir också ett spännande tillskott till befintlig logistikverksamhet i kommunen, tillägger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.