Logent hyr 23 000 kvm av Prologis i Göteborg

september 28, 2016 Fastigheter , Lager , Logistik
- Vi kommer att ha en mer aggressiv tillväxtstrategi i Norden framöver, säger Prologis Nordenchef Bram Verhoeven. Foto Prologis.

– Vi kommer att ha en mer aggressiv tillväxtstrategi i Norden framöver, säger Prologis Nordenchef Bram Verhoeven. Foto Prologis.

Det lossnar för Göteborgs hamns nya logistikpark, när Logent hyr in sig på 23 660 kvm i Prologis spekulationsbygge. Därmed är den nya fastigheten fylld till 65 procent. “Vi kommer bygga och handla mer aggressivt framöver” säger nye Nordenchefen Bram Verhoeven.

Nu står det klart att Logent blir första hyresgäst i Prologis spekulationsbygge i Park of Gothenburg Logistics Park.

– Vi har skrivit kontrakt med Logent som även flaggat för ett framtida behov att att växa och ta över hela byggnaden, säger Bram Verhoeven till Intelligent Logistik.

Emballagehantering åt Volvo Cars

Hyresavtalet gäller 23 660 kvm logistikyta i det Prologis kallar “Park Gothenburg II”. Närheten till Göteborgs hamn, har lyfts som en fördel för läget, liksom närheten till Volvo Cars och Volvo AB stora anläggningar. Och det är just Volvo Cars emballagehantering som Logent ska sköta i den nya byggnaden, där utrymme nu alltså finns för att kunna hantera en ökad produktion i Volvos Torslandafabrik i framtiden.

– Närheten till Volvo Cars produktionsanläggningar är viktig eftersom uppdragets totala logistikkostnader minskas väsentligt, kommenterar Kurt Liljergren, Vice President Strategic Sales på Logent.

Bygger 20 000 kvm till

Ytan motsvarar 65 procent av parkens första fas, som omfattar två byggnader på sammanlagt 36 400 kvadratmeter. Logent kommer att hyra all yta i ena byggnaden och ungefär hälften av ytan i den andra.

– Vi har ungefär 12 000 kvm kvar i den fösta fasen som vi letar hyresgäst till, säger Bram Verhoeven.

Prologis påbörjade bygget tidigare i år på spekulation och anläggningen väntas bli klar i mars 2017. Den andra fasen i Parken kommer att ge ytterligare 20 000 kvadratmeter logistikyta för uthyrning.

– Vi är fortsatt övertygade om att vi har rätt produkt, vilket ger oss tillförsikt att gå vidare med fas två i projektet.

Logent passar enligt Prologis väl in i kundbasen, där runt 60 procent av fastighetsportföljen är uthyrd till logistikaktörer.

Bram Verhoeven är ny Nordenchef på Prologis sedan Allan Lavén gick i pension vid förra månadsskiftet. Sedan tidigare är han även Prologis regionchef över Benelux och kommer att dela sin tid mellan gamla och nya jobbet, med placering i Göteborg.

– Vi kommer att ha en betydligt mer aggressiv tillväxtstrategi i Norden framöver. Planen på kort sikt är att växa genom byggen, på längre sikt även genom förvärv. Framförallt satsar vi på våra fem topplägen och framförallt i Sverige.

Läs en längre intervju med Bram Verhoeven om tillväxtplanerna och marknadsutsikterna för logistikfastigheter i kommande nummer av Intelligent Logistik.

Av Hilda Hultén


Läs mer