Kapprustning med logistikytor i Göteborg

september 26, 2017 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen
Bildtext: – Mellan 50 och 70 procent av de ytor vi bygger tas över av befintliga kunder, säger Cecilia Fasth. Foto: Castellum.

Bildtext:
– Mellan 50 och 70 procent av de ytor vi bygger tas över av befintliga kunder, säger Cecilia Fasth.
Foto: Castellum.

Just ny bygger fyra fastighetsbolag logistik på spekulation i Göteborgs hamn. “Vi har satt läget på kartan tillsammans, men nu är det lite armbrytning om kunderna”, säger Cecilia Fasth, på Castellum, som står för ett av storbyggena.

I juni togs första spadtaget för Castellums 26 000 kvm stora logistikbygge på Hisingen i Göteborg. Det är Logistic Contractor som bygger och lokalen kommer att klara en Miljöbyggnad silver-certifiering. Dessutom förbereds taket för en framtida montering av solceller.

Projektet ska stå klart för inflytt i april 2018 och utgör den första etappen av Hisingen logistikpark, som Castellum planerar att skapa i anslutning till Göteborgs hamn. Bygget har inletts på spekulation, det vill säga utan någon kontrakterad hyresgäst, och anläggningen är anpassad för 1–3 kunder.

– Vi har hyrt ut bra de sista åren, har en stark kundstock så det ser ut som om vi kommer att kunna fylla lokalen ganska snabbt, säger Cecilia Fasth, vd på Castellum region väst.  

Har konflikten i containerhamnen påverkat möjligheterna att hitta hyresgäster som vill etablera logistikverksamhet i Göteborg?

– Hamnkonflikten är något vi diskuterat mycket, men jag upplever faktiskt att det finns hög efterfrågan i alla fall. Vi offererar bra och det råder en allmänt stark konjunktur. Vi är nästan förvånade att det inte påverkat mer.  

Just nu har Castellum cirka 50 000 kvm logistikyta under uppförande i göteborg.

Slåss om kunderna

Castellum är inte ensamma om att bygga på spekulation i Göteborg. På Hisingen har just nu ytterligare tre bolag spekulationsbyggen igång: Bockasjö, Prologis och NCC.  Även i Mölnlycke logistikpark utanför Göteborg bygger One Step Group en 12 000 kvm stor logistikyta på spekulation. Det enda av bolagen som inte påbörjat något bygge är Göteborgs hamn. Tidigare har de fem fastighetsbolagen som utvecklar den nya logistikparken på Hisingen gjort gemensam sak i sin marknadsföring av “Port of Gothenburg Logistics Park”.

– Det har under många år varit en väldigt hämmad situation med hög efterfrågan och ont om mark att etablera sig på här i Göteborgs kommun. När vi fick den här möjligheten att bygga på Hisingen så behövde vi göra gemensam sak för att bli av med ryktet om markbrist och sätta Göteborg på kartan igen.

Nu verkar det dock vara mer individuella lopp att vänta.

– Lika mycket som vi är goda vänner så är vi ju hårda konkurrenter på kundsidan. Nu har vi fått bort ryktet om att det inte finns mark. Så nu är det nog lite mer armbrytning mellan bolagen.

Castellum har en fördel i sin starka logistikportfölj och i sina långa kundrelationer, menar hon.

– Vi har en enormt stor portfölj med stora lager- och logistikytor i Västsverige, där flera  kunder har behov av att förändra sitt lagerbehov. Vi har ju också gjort oss kända för att kunna hjälpa till med förändringar under kontraktstiden. Mellan 50 och 70 procent av de ytor vi bygger tas över av befintliga kunder.

Det andra storbygget som Castellum gör i Göteborg är en 19 000 kvm stor logistikfastighet åt Exertis Captech. Lokalen på 5 870 kvm i Västra Frölunda som Captech lämnar tas över av Newbody.

I Göteborgs hamn kommer de nya hyresgästerna troligtvis finnas inom antingen e-handeln eller fordonsindustrin, tror Cecilia Fasth. Flera av de ytor om hyrts ut i parken hittills har varit till verksamhet som är kopplad till Volvos verksamhet i Torslanda.

Hårt tryck i storstäderna

 

I Stockholm nord är Castellum också i byggartagen. I maj inleddes bygget av en 12 200 kvm stor logistikanläggning i Rosersberg och även den byggs på spekulation. Att tidigare industriområden avvecklas till förmån för bostäder ökar också efterfrågan på nya logistikytor.  

– I både Göteborg och Stockholm står många äldre industri- och lagerbyggnader inför att behöva ge vika för bostadsbyggande. Det gör att många hyresgäster känner osäkerhet om att fortsätta investera i sina lager och ser sig om efter nya lokaler för att säkra sin framtid. Det är såklart positivt för oss som kan kontraktera dem till nya lokaler, säger Cecilia Fasth.

Lagret i Brunna är tänkt för 1-3 hyresgäster och beräknas även det stå färdigt under våren 2018. För Cecilia Fasth väntar dock nya utmaningar innan dess. Vid årsskiftet lämnar hon Castellum för att bli vd på Stena Fastigheter.

– Stena jobbar främst med bostäder och kommersiella fastigheter, så jag lämnar industri- och logistikfastigheter. Det är alltid lite vemodigt att lämna en arbetsplats, men det ska bli spännande.

Av Hilda Hultén

Ur Intelligent Logistik nr 5 2017

 

 


Läs mer