Hökerum Fastigheter tar  steget in i logistikbranschen

mars 1, 2019 Fastigheter , Logistiklägen

Fredrik Ståhl, vd Hökerum Fastigheter. Foto: Hökerum Fastigheter.

Ulricehamnsbaserade Hökerum Fastigheter vill bygga logistikfastigheter, och har till en början tingat en tomt i Ulricehamn, där plats finns för ett 13 000 kvm stort lager.

I ett pressmeddelande lockar man med korta byggtider och ”rimliga hyresnivåer”.

– Skulle hallen ligga på Rönnåsen i Ulricehamn är det rimligt att räkna med en hyresnivå på från 390 kr per kvadratmeter och år, säger Fredrik Ståhl, vd för Hökerum Fastigheter.

– Där vet vi att det finns byggklara tomter med ett fast markpris.

Hökerum är uppdelat i ett bygg- och ett fastighetsbolag. Byggbolaget Hökerums Bygg har under de senaste åren byggt bostäder över hela Sverige, medan fastighetsbolaget Hökerums Fastigheter, framförallt verkar i Ulricehamn, Borås och Jönköping.

– De senaste åren har vi bara byggt bostäder men i början av 2000-talet så byggde vi industrihallar,  så vi har den erfarenheten sedan dess, och vi har både kunskapen och möjligheten till egen förvaltning, säger Fredrik Ståhl.

Att man nu tar steget in i logistiken, är inte konstigt med tanke på marknadsläget.

– Det hänger ihop med att vi traditionellt byggt bostadsrätter och den marknaden lugnar ner sig lite och då måste vi hitta något annat.

Förutsatt att det finns ett färdigt bygglov kan en hall stå färdig för uthyrning inom ett år, lovar man.  Hyran justeras efter vilka behov hyresgästen har och vilken plats hallen ska vara på.

– Vi går ut med bra hyror och vi är väldigt duktiga byggare, säger Fredrik Ståhl.

Företaget räknar med att kunna erbjuda logistikbyggnader från Uppsala i Norr och söderut i Sverige, men det är i Ulricehamn man har sitt säte och det är där och i omnejd man även kan erbjuda även förvaltning av fastigheter.