Hökerum avyttrar Aditro Logistics nya logistikcenter i Vaggeryd till BlackRock

juni 9, 2023 Fastigheter , Logistik

 Hökerum Fastigheter avyttrar toppmodern logistikfastighet i Skillingaryd, Vaggeryds kommun. Köpare är BlackRock och affären sker genom överlåtelse av det fastighetsägande bolaget, enligt ett pressmeddelande.

 Hökerum Fastigheter utvecklar och förvaltar logistikfastigheter via varumärket CH Square. Första etappen på fastigheten färdigställdes i december 2021 och är fullt uthyrd till Aditro Logistics. Total LOA uppgår till cirka 50 000 kvm. Därutöver planeras för byggnation av etapp 2 om ytterligare ca 70 000 kvm LOA. 

– Vi har sedan 2019 via egen försorg byggt och utvecklat logistikfastigheter på flertalet orter i södra Sverige. Denna försäljning är ett bevis på att det vi gör håller en hög kvalitet rakt igenom, kommenterar Viktor Ståhl, VD Hökerum Fastigheter.

– Detta är ännu ett förvärv i linje med vår strategi i Norden. Det goda geografiska läget med fördelaktiga förbindelser i kombination med logistikcentrets moderna och automatiserade lagerhantering kommer vara attraktivt för vår hyresgäst. Samtidigt är det ytterligare en stark byggsten i vår fastighetsportfölj, kommenterar Thorsten Slytå, Managing Director och Head of Nordic Real Estate på BlackRock.


Panreal har varit säljarens rådgivare i affären.