Frode Laursen storsatsar i Eskilstuna

december 16, 2020 Fastigheter , Logistiklägen
Frode Laursen storsatsar i Eskilstuna

Danska TPL-aktören Frode Laursen har förvärvat ett 175 000 kvm stort markområde i Eskilstuna logistikpark, där bolaget planerar ett nytt, stort logistikcenter.

Frode Laursen har köpt till ett rejält stycke mark till sin tidigare tomt i Eskilstuna logistikpark. Nu äger bolaget en totalt 175 000 kvm stor industritomt i parken, som under 2020 fått flera nya, tunga  logistiketableringar som Coops nya centrallager och Amazons nya Sverigelager hos Kuehne Nagel – som Logicenters nu bygger ut. Även Footway satsar i Eskilstuna och bygger ut Sportamores lager med 25 000 kvm till totalt 48 000 kvm.

– Det är otroligt kul! Under 2021 så kommer vi ha pågående byggnationer i parken på mellan 230 000 och 250 000 kvm samtidigt. För Eskilstuna innebär de här etableringarna minst 2 000 nya logistikjobb till kommunen fram till 2024, och att skapa arbetstillfällen har varit grundorsaken till att vi satsat så mycket på logistik i Eskilstuna genom åren, berättar Manuel Brändeborn, på Eskilstuna Logistik & Etablering.

 

Utmärkt logistikläge

Läget passar bra för Frode Laursen, som via stora multishare-logistikcenter och ett omfattande distributionsnätverk hanterar dagligvaror för märkesvaruleverantörer som levereras till återförsäljare och butiker.

– Eskilstuna Logistikpark har en fantastiskt bra placering för ett företag som vårt och vi är väldigt glada över att ha förvärvat den tomten, kommenterar Frode Laursens koncerndirektör Thomas Corneliussen och framhäver det goda samarbetet med kommunen.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete i samband med tomtköpet och vi ser verkligen fram emot att etablera oss i Eskilstuna. I Sverige har vi redan stora logistikcenter utanför Göteborg och Helsingborg, där vi har ett stort antal medarbetare anställda.

Även Eskilstuna ser fram emot att få välkomna Frode Laursen:

– Vi välkomnar Frode Laursen till Eskilstuna och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och att supporta deras utveckling. Denna stora investering och satsning är ett kvitto på att Eskilstuna erbjuder rätt förutsättningar för effektiv och hållbar logistik, kommenterar David Hofmann, vd Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Planerar “stort” logistikcenter

Frode Laursen köpte de första 40 000 kvm i Eskilstuna redan år 2016 och de kvadratmeterna har nu kompletterats med ytterligare 135 000 kvm.

– Med den här tillkommande markytan kan Frode Laursen expandera och fortsätta växa hållbart i Eskilstuna för sina kunder i Stockholm-Mälardalen i många år framåt, vilket skapar förutsättningar för många nya arbetstillfällen, kommenterar Mikael Jonsson, etableringschef i Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Frode Laursen räknar med att påbörja byggandet av ett nytt stort logistikcenter under nästa år.

–Vi kan tyvärr inte ge mer detaljer just nu, men planen är att börja bygga i början av 2021.