Första spadtaget för Brings största terminal i Sverige

oktober 7, 2023 Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen

Nu har Logicenters dragit i gång arbetet med en av Brings största terminaler i Norden. Fastigheten kommer att ha smart teknik och avancerad sorteringsanläggning och förväntas att stå klar i början av 2025.
Logicenters fortsätter att utöka sin närvaro i Jönköpingsområdet genom att nu starta byggnationen av en megaterminal tillsammans med Bring. Anläggningen är belägen utmed E4:an på en 125 000 m2 stor tomt i södra Stigamo och har utrymme för en eventuell expansion i framtiden.
– Nu är vi i gång med Brings moderna logistikanläggning i Vaggeryd. Härligt att se så många glada miner och den förväntansfulla stämningen som genomsyrade det första spadtaget.  Det här kommer att bli Brings absolut största terminal i Sverige och ska bli spindeln i nätet. Alla inblandade lägger stor vikt vid ett gott samarbete och gemensam utveckling för att stötta framtidens logistiklösningar”, säger Fredrik Nygren, Commercial Manager på Logicenters.

Den nya fastigheten kommer att utvecklas med modern teknik och anpassas för att möta Logicenters och Brings högt ställda krav på låg energiförbrukning. Bland annat kommer solceller installeras på taket och det förbereds för fler laddstolpar än på någon annan av Brings terminaler i Sverige. Fastigheten förväntas att stå klar under det första kvartalet av 2025.