Första spadtag taget för Catenas storsatsning i Nässjö

juni 10, 2016 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen
Första spadtag taget för Catenas storsatsning i Nässjö
Den 1 juni tods första spadtaget för Catenas nybygge i Nässjö. Hyresgäst är Höglands Logistik.

Den 1 juni togs första spadtaget för Catenas nybygge i Nässjö. Hyresgäst är Höglands Logistik.

 

Framtidstro och Nässjöanda rådde den 1 juni när första spadtaget togs för Catenas satsning på en ny fastighet i Logistic Park Nässjö.

Onsdagen den 1 juni togs det symboliska första spadtaget för Catenas nya logistikfastighet i Logistic Park Nässjö. Cirka 65 miljoner kronor ska investeras i ett område på 63 000 kvadratmeter, med en byggnad på närmare 9 000 kvadratmeter. Satsningen innebär att Logistic Park Nässjö får nya logistiktjänster, till exempel en splitpoint nära kombiterminalen.

– Vi håller fast vid att vi investerar och utvecklar vid strategiska logistiklägen, gärna där väg möter järnväg, kommenterar Catenas vd Gustaf Hermelin.

Byggnationen har redan kommit en god bit på väg med gjutning av fundament och om ett par veckor ska stommarna monteras. Höglands Logistik kommer att hyra en stor del av den nya fastigheten, och inflytt beräknas bli 1 oktober 2016.

– Vi välkomnar Catenas och Höglands Logistiks satsningar, det är ett viktigt genombrott för Logistic Park Nässjö som tillförs nya tjänster. Här kan internationella företag skicka upp enhetslaster som sedan sprids vidare i Skandinavien, säger Claes Johansson, vd för NNAB, Nässjö Näringsliv AB.

I Nässjö finns sedan tidigare en av Sveriges största kombiterminaler. När nya tjänster via Höglands Logistiks bolag tillförs logistikparken, väntas flödena totalt sett att öka för logistiknoden.


Läs mer