Dormy säljer centrallager till NRP

oktober 24, 2019 Fastigheter

Foto Colliers.

Dormy har, med hjälp av rådgivaren Colliers, sålt sitt centrallager på 10 000 kvm i Pilängen, Örebro, till NRP. 

Fastigheten ligger i sydöstra delen av logistikområdet Pilängen. Uthyrbar area uppgår till 10 000 kvm och rymmer bl a Dormys centrallager och huvudkontor. En utbyggnad om 3 000 kvm lager kommer färdigställas inom kort och är, tillsammans med försäljningen, en del i den kraftiga expansion som Dormy står inför.

– Under 2019 har vi börjat vår expansion ut i Europa och har startat med Norden.För att möjliggöra denna resa har vi beslutat att sälja vår fastighet i Örebro. Det gör att vi nu inte äger några fastigheter och fullt fokus är att utveckla vår kärnverksamhet Dormy Golf, kommenterar Lars Johansson, delägare och grundare av Dormy.

Dormy tecknar ett 20-årigt avtal med köparna som är Ness, Risan & Partners och Wilfast. Säljarens juridiska ombud var Lindahls i Örebro och tillträde skedde 15 otkober 2019.

– Det finns ett stort intresse för Sale-and-lease back-affärer inom industri- och logistiksegmentet. Särskilt på starka marknader som exempelvis Örebro. Vi ser historiskt låga avkastningsnivåer vilket ser ut att hålla i sig. Det är extra roligt att få möjligheten att hjälpa expanderande bolag som Dormy att kunna ta nästa steg i sin utveckling, kommenterar Joachim Svedberg, Regional and Capital Markets Director, Colliers.

Dormy är Sveriges ledande golfvaruhus med 12 butiker och en välutvecklad e-handel. I Sverige har man en marknadsandel på över 50% och under 2019 har man expanderat till Norge, Danmark och Finland via e-handel. Bolaget har en omsättning om ca 530 MSEK och har 154 anställda.