DFDS bygger 35 000 kvm i Borås – klart 2021

januari 25, 2021 Fastigheter
DFDS bygger 35 000 kvm i Borås – klart 2021

Danska DFDS satsar på att utöka sin svenska kontraktlogistikverksamhet, med ett nytt, 35 000 kvm stort lager i Viared. Bygget, som görs av CH Square, ska stå klart i slutet av 2021.

Den 22 januari skrevs kontraktet med byggaktören CH Square på.

– Genom att bygga ett lager i den här storleken kommer vi att kunna erbjuda ytterligare lagertjänster för att täcka alla steg i kundens hela leverantörskedja så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet och hålla sina kunder nöjda i sin tur, kommenterar Niklas Andersson, Executive Vice President och Head of Logistics på DFDS.

282 000 kvm logistikyta

I Göteborg har DFDS idag ett 230 000 kvm stort område där man främst sköter crossdocking för bilindustrin. Bolaget utökar också sin närvaro i Karlshamn, där man snart har 17 000 kvm lageryta. Med etableringen i Borås kommer DFDS upp i totalt 282 000 kvm logistikyta i Sverige. Främst är det industrikunder med fokus automotive-sektorn som ska hanteras i det nya lagret, och orsaken till att man valde Borås som logistikläge var närheten till Göteborgs hamn.

Niklas Andersson. Foto DFDS

– Just hamnen är extremt viktig för oss som bolag och för våra kunder, säger Niklas Andersson.

Han är särskilt nöjd med att etableringen skapar nya jobbmöjligheter i Boråsområdet, och rekryteringen ska ske i samarbete med DFDS eget bemannings- och rekryteringsföretag, DFDS Proffesionals.

Lagret beräknas påbörjas i februari och stå klart för inflyttning i slutet av 2021. Byggnaden innehåller 500 kvm kontor och en entresolplan på 6 000 kvm, för tjänster som förpackning och omförpackning. CH Square bygger och DFDS kommer att hyra lagret på ett tioårskontrakt, med möjlighet till förlängning.

Av Hilda Hultén