Colliers, Blackrock och Nordsten satsar i Eskilstuna

Colliers, BlackRock och Nordsten Development inleder samarbete beträffande uthyrningen av Nordsten Park Eskilstuna som är belägen i Svista industriområde, med närhet till centrala Eskilstunas serviceutbud. Här utvecklar Nordsten Development en 36 000 kvm stor logistikanläggning som är under uppförande och beräknas stå färdig Q4 2023.

Fastigheten, som ägs av BlackRock, erbjuder hyresgästen en hög standard, moderna bekvämligheter och flexibla lösningar för sin verksamhet med möjlighet att anpassa lokalen efter egna behov. Från Eskilstuna, med sitt centrala läge i Mälardalen, nås fyra miljoner människor inom 60 minuters bilavstånd, vilket gör staden till en idealisk plats för e-handlare och tredjepartslogistikföretag.

Marie Meyer, Head of Leasing: – Eskilstuna är en viktig knutpunkt inom logistik och distribution med närhet till Stockholm samt mycket goda kommunikationsmöjligheter till övriga delar av Sverige via både väg och järnväg. Vi ser en stor potential i detta uthyrningsuppdrag och tror att denna fastighet kommer att attrahera många hyresgäster som söker en modern och flexibel logistiklösning.

Svista industriområde är en populär etableringsplats bland e-handlare. Här finns exempelvis välkända företag som H&M och Arken Zoo men även bolag inom tillverkningsindustrin som Senior Material (Europé) AB.

Christoffer Bööj, CEO och partner på Nordsten Development: – Vi ser fram emot samarbetet med Colliers och är övertygade om att de har den kunskap och det kontaktnät som krävs för att vi ska få intressanta och långsiktiga hyresgäster i Nordsten Park Eskilstuna.

Adam Brown, Head of Real Estate Asset Management för BlackRock i Norden: – Vi ser fram emot att färdigställa en modern och flexibel logistikanläggning med en stark hållbarhetsprofil i ett attraktivt geografiskt läge tillsammans med Nordsten och Colliers. Anläggningen kommer att framtidssäkras, tack vare de mest relevanta och moderna specifikationerna med fokus på ESG (BREEAM-certifierad) och energigenerering i fastigheten genom solpaneler och andra hållbara och effektiva byggnadslösningar. Vi ser fram emot att välkomna en eller flera nya hyresgäster till fastigheten.