Bygger logistikfastigheter i Arlandastad

november 21, 2012 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen

Intresset att bygga logistikfastigheter i Arlandastad växer.
– I november 2012 tog vi första spadtaget för två logistikfastigheter, berättar Roger Carlelycke, Bockasjö. Det är en investering på ca 500 miljoner.

Av Lena Sonne

– Nytt avtal är tecknat för den ena fastigheten i Arlanda stad på 31 000 kvm med Schenker Logistics som får ett strategiskt läge utmed E4 nära Arlanda flygplats.
– Stockholm är ett mycket intressant logistikområde med stor potential och många
affärsmöjligheter, säger Mats Olsson vd på Schenker Logistics i ett pressmeddelande.
– Den andra fastigheten, på ca 30 000 kvm, har ännu inte klart med hyresgäst. Förhandlingar förs med flera potentiella hyresgäster. Till hösten 2013 beräknas det bygget vara klart.
Byggnaderna kommer att miljöcertifieras enligt Green Building och är byggda för att minska förbrukningen av elektricitet och värme. Fastigheterna kommer att ägas av Bockasjö.
– Intresset för att etablera sig i området är stort, därför väljer vi att bygga båda fastigheterna samtidigt, och på så vis uppnå skalfördelar, säger Bockasjös vd Joakim Hedin i ett pressmeddelande.
Bockasjö bygger, äger och förvaltar större logistikfastigheter och har flera stora projekt på gång bl a i Helsingborg, där Green Cargo Logistics ska hyra 30 000 kvm och ett färdigt projekt vid Landvetter flygplats i Göteborg med Schenker Logistics som hyresgäst.
 


Läs mer