Bockasjö satsar på äldreboenden

oktober 16, 2019 Fastigheter

Thomas Dansk, till vänster i bild, tillträdande vd samt Joakim Hedin, ordförande i nystartade Mälarsjö Samhällsfastigheter. Foto Bockajö.

Bockasjö sålde hela sitt bestånd av logistikfastigheter, för en summa av 3,8 miljarder SEK, till Prologis i maj. Nu skapar  Bockasjö ett nytt fastighetsbolag: Mälarsjö samhällsfastigheter som kommer bygga bland annat äldrebenden och förskolor. 

En åldrande och växande befolkning senaste åren gör att fatstighetsaktörer ser ett ökat behov av samhällsfastigheter – och då kanske särskilt äldreboenden. Sist ut på denna marknad är Bockasjö, som sålt av sin logistikportfölj och nu har muskler att ta sig an nya uppgifter.

Mälarsjö Samhällsfastigheter, helägt av Bockasjö, komemr vara ett nytt bolag som ska “möta framtidens behov av nya förskolor, skolor, äldreboenden, LSS-boenden och liknande verksamheter”

Bolagets mål är att som stabil och långsiktig aktör fokusera på att skapa, utveckla och uppföra ändamålsenliga byggnader för samhällsaktörer inom olika sektorer.

Thomas Dansk blir vd i Mälarsjö Samhällsfastigheter. Han kommer närmast från Alecta där han ansvarat för fastighetsinvesteringar under de senaste tolv åren. Thomas tillträder tjänsten den 1 januari 2020.
– Thomas har en lång och gedigen erfarenhet inom fastighetsområdet som gör honom mycket lämplig att styra denna nya verksamhet, kommenterar Joakim Hedin, ordförande i Mälarsjö Samhällsfastigheter och vd i Bockasjö AB.