Bockasjö rekryterar “logistikfarbrorn”

mars 14, 2017 Fastigheter , Logistik
Bockasjö rekryterar “logistikfarbrorn”
Allan Lavén höll ett uppskattat anförande vid Logistikläget 2017 i Göteborg i maj 2016. Foto: Lena Sonne

Allan Lavén höll ett uppskattat anförande vid Logistikläget 2017 i Göteborg i maj 2016. Foto: Lena Sonne

Allan Lavéns pensionering blev inte långvarig. I höstas slutade han som Nordenchef på Prologis – nu har han rekryterats av Bockasjö som ny vice vd i bolaget med start 1 september.

Branschprofilen Allan Lavén har kallats Sveriges logistikfarbror och trivts med det. I maj höll han ett uppskattat anförande vid Intelligent logistiks konferens Logistikläget 2016 i Göteborg, om det internationella intresset för den svenska logistikfastighetsmarknaden.

I höstas pensionerade han sig, men uppenbarligen har han inte trivts med pensioneringen. Den 1 september i år, exakt ett år efter att han vinkat farväl av kollegorna på Prologis tar han sig an uppgiften som vice vd i Bockasjökoncernen, BSGR Projektutveckling AB.

– Vi är väldigt glada över att Allan Lavén valt att komma till oss. Vi har följt honom under flera år och han kommer bli ett starkt tillskott till Bockasjöteamet genom hans branschkompetens, kunnande och personlighet. Genom denna rekrytering är vi väl rustade för vår framtida expansion, kommenterar Bockasjös vd Joakim Hedin.

På Prologis var Allan Lavén Nordenchef med ansvar för en fastighetsportfölj på 12 logistikbyggnader med sammanlagt 400 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Dessförinnan har han haft ledande befattningar på bland annat DHL och Schenker.

– Jag har följt Bockasjö under lång tid och är imponerad av bolagets snabba utveckling mot att bli en ledande fastighetskoncern med inriktning mot logistikfastigheter. Det ska bli jättespännande att få vara med och utveckla verksamhet vidare och fortsatta expansionen, kommenterar Allan Lavén.

Av Hilda Hultén


Läs mer