Atea storsatsar och bygger nytt i Växjö

september 13, 2017 Fastigheter , IT/Teknik , Lager , Logistik
Atea storsatsar och bygger nytt i Växjö
Visionsbild för Ateas nya center i Växjö. Foto: Atea.

Visionsbild för Ateas nya center i Växjö. Foto: Atea.

It-infrastrukturleverantören Atea har beslutat att uppföra ett nytt, 26 000 kvm stort, toppmodernt recycling-, logistik- och konfigurationscenter i Växjö.

Atea har sett växande volymer och räknar med fortsatt tillväxt varför större och mer ändamålsenliga lokaler är nödvändiga, skriver man i ett pressmeddelande.

Ateas analyser visar att Växjö både utifrån rena logistikskäl, men också utifrån tillgången till arbetskraft med relevant kompetens, är ett utmärkt ställe att expandera på.

Den nya fastigheten är tänkt att uppföras vid Nylandavägen, i närheten av Växjö Småland Airport. Beräknad inflyttning sker under våren 2019. Den sammanlagda ytan av lager och kontor beräknas till ca 26 000 m2.

– Jag är givetvis väldigt glad och stolt att de väljer att satsa här i Växjö och det passar oerhört väl med vår IT-klustersatsning. Vi tror att de sett att IT och logistik växer oerhört starkt i Växjöregionen och förstått att det verkligen är här vi ska vara säger,  kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M).

Idag arbetar ca 330 personer på Atea i Växjö.


Läs mer