350 nya jobb till Brunna logistikpark

december 19, 2014 Fastigheter , Lager , Logistiklägen

Brunna väntas få 350 nya arbetstillfällen när Ramirent och Swedish Match-ägda SMD Logistics förlägger sina nya distributionscentraler här. Byggena sköts av Kilenkrysset och drar igång i januari.

tterligare 150 nya arbetstillfällen till Brunna Kungsängen blir verklighet när den senaste etableringen i området för SMD Logistics AB är klar. Bolaget är ett dotterbolag i snustillverkaren Swedish Match och distribuerar konsumentvaror till ca 10 000 butiker på den svenska marknaden. Distributionen, som tidigare skett från två centraler i Stockholm och Göteborg, slås nu samman till en central i Kungsängen. Det innebär i princip fullständig täckning av svensk handel.

Under januari 2015 startar bygget av den nya anläggningen, som ska vara färdig i månadsskiftet oktober-november 2015. Byggnaden ska inrymma ca 15 000 kvm lager och 2500 kvm kontor.

– Vi är mycket nöjda, det är vår tredje etablering i vårt nya område Brunna Kungsängen, kommenterar Kilenkryssets vd Peter Kavén.

Ramirent blir grannar

I januari drar även den andra etableringen igång genom bygget av en ny distributionscentral åt finska maskinuthyrningsföretaget Ramirent. Totalt handlar det om 8 000 kvm lager och verkstad, ca 2500 kvm kontor och ca 12100 kvm skärmtak som Ramirent kommer att hyra i Kungsängen. Den totala markytan är cirka 88 000 kvm.

Fyra av Ramirents enheter och delar av företagets huvudkontor kommer att flyttas hit. Anläggningen kommer på sikt att sysselsätta cirka 200 anställda och tas i bruk i maj 2016. Hyreskontraktet är flerårigt. 

Säljer för 137,5 miljoner

Kilenkrysset genomför även en paketaffär och säljer samtliga fastigheter i Flen, Katrineholm, Kungsör och en fastighet i Kungsängen till Stendörren Fastighets AB för sammanlagt 137,5 miljoner SEK.

Affären syftar till att  förädla koncernens fastighetsbestånd till att växa i Mälardalen.


Läs mer