Trucktillverkare flyttar huvudkontor till Sverige

februari 10, 2015 Ekonomi , Logistik , Logistiklägen , Produktion

Den internationella trucktillverkaren UniCarriers som äger Atlet, strukturerar om UniCarriers Europe. Den 1 april 2015 kommer det europeiska huvudkontoret att flyttas från Meerbusch, Tyskland till Mölnlycke, Sverige.

Genom denna åtgärd samlar UniCarriers högsta ledningen på en plats och kortar därmed beslutsvägarna. Detta ska enligt ett pressmeddelande komma kunder och affärspartners till gagn genom effektivare flöden.

Flytten innebär att det nya huvudkontoret placeras i direkt anslutning till Atlets produktionsanläggning i Mölnlycke med en årlig kapacitet av 12 000 truckar. En annan fördel med den nya placeringen är närheten till UniCarriers nya utbildningscenter i Greve, Danmark. Flytten av enskilda avdelningarna kommer att ske successivt och ska vara genomförd senast i mars 2016. UniCarriers Germany GmbH i Oberhausen kommer inte att påverkas av flytten av huvudkontoret.

-Tyskland är den största marknaden i Europa för truckar och kommer att förbli ett viktigt läge för UniCarriers i framtiden, säger Nobuo Yoh, CEO för UniCarriers Europe.

Göteborgsföretaget Atlet grundades 1958 och har starkt fokus på ergonomi. 2007 köptes Atlet av Nissan Forklifts och 2012 köptes bolaget av UniCarriers, 


Läs mer