Tribona köper logistikfastighet av AxFast

december 9, 2013 Ekonomi , Fastigheter , Lager , Logistik

Tribona har, via en bolagsaffär, förvärvat en logistikfastighet i Norrköping med fastighetsvärde om ca 173 mkr. Säljare är fastighetsbolaget AxFast som är en fristående koncern inom Axel Johnson Gruppen.

Logistikfastigheten Adaptern 1 i Norrköping har ett bra läge nära E6/E22 med en uthyrningsbar yta på 28 429 kvm. Fastigheten är fullt uthyrd till Martin & Servera AB, med ett femårigt hyresavtal. Finansiering av fastigheten kommer att ske av Handelsbanken som därmed blir ny långivare till Tribona. Låneavtalet löper på fem år.

Tillträde är planerat att ske den 18 december 2013 då även köpeskillingen kommer att betalas.

”Förvärvet passar strategiskt sett in i Tribonas fastighetsbestånd med tanke på den nordiska triangeln och blir Tribonas första fastighet i Norrköping. Vi är mycket glada för att även fått Handelsbanken som en ny samarbetspartner i vår finansiering”, kommenterar Tribonas vd Per Johansson.

Tribona AB är ett av Sveriges största fastighetsbolag med renodlad inriktning på lager- och logistikfastigheter. Fastighetsbeståndet består av 18 logistikfastigheter i Sverige och en i Danmark med en uthyrningsbar yta på cirka 664 000 kvadratmeter.


Läs mer