Rusta skaffar nytt systemstöd

december 16, 2013 Ekonomi , IT/Teknik , Logistik

Detaljhandelsföretaget Rusta implementerar affärssystemet IFS Applications Retail för att stödja framtida tillväxt och internationell expansion.

Med 71 butiker och fler än 55 000 kunder dagligen och 1 300 anställda, står hem- och fritidskedjan Rusta inför en ny fas i sin affärsplan. Det har skapat ett behov av förbättrat systemstöd för ökad tillväxt och internationell expansion.

Implementeringen av IFS Applications, som kommer att ersätta 50 procent av företagets befintliga best-of-breed-system, kommer att utföras parallellt med andra strategiska projekt, som öppnandet av de första butikerna i Norge samt etableringen av ett centraliserat lager.

IFS-lösningen stödjer alla processer inom detaljhandeln samt erbjuder funktionalitet
för beslutsstöd och mobilitet. IFS Applications kommer att implementeras inom Rustas internationella verksamhet, inklusive huvudkontor, butiker, lager samt ett stort antal inköpskontor i Asien.

– En ny integrerad affärsplattform är en viktig del av vår projektportfölj när vi arbetar för att fördubbla våra intäkter över de kommande fem åren. Vi ville ha en lösning som kunde stödja våra framtida behov inom alla våra olika affärsområden och IFS utmärkte sig som den leverantör som bäst kunde tillgodose våra krav, kommenterar Rustas vd Göran Westerberg.

– Utöver förmågan att hantera våra komplexa affärsbehov letade vi efter en
leverantör med ett omfattande partnernätverk som kunde förenkla och reducera antalet applikationer och överflödiga datakällor. Partnerskapet med IFS kommer att hjälpa oss att uppnå vårt mål att skapa den mest effektiva IT-avdelningen inom vår bransch, säger Päivi Redig, CIO, Rusta.

– Vi är glada över att IFS återigen har valts av ett branschledande detaljhandelsföretag med global verksamhet och ambitioner att genomföra affärsförbättringar och säkra internationell tillväxt, kommenterar Glenn Arnesen, vd, IFS Scandinavia i ett pressmeddelande.

Implementeringen startar omgående.


Läs mer