Rederi tror på spansk återhämtning

februari 13, 2014 Ekonomi , Logistik , Produktion , Sjöfart , Transport

Rederiet WWL öppnar ett nytt kontor i Barcelona. “Vi förväntar oss att den spanska ekonomin återhämtar sig” kommenterar Erik Noeklebye på WWL som också ser en trend med ökat bilproduktion i Spanien.  

Rederiet Wallenius Wilhelmsen Logistics, satsar nu på den spanska marknaden genom öppnadet av ett nytt lokalt branschkontor i Barcelona. 

– Spanien och Portugal har lidit av den ekonomiska nedgången i Europa de senaste åren. Men en nyare trend är att bil- och utrustningsföretag har flyttat produktion till Spanien, som resulterat i ökad export och efterfrågan på logistikservice, säger Erik Noeklebye, regionschef för Europa på WWL.  

– Vi väntar oss också en återhämtning i spansk ekonomi, och med ökad köpkraft ett svar i form av ökade importvolymer. När en marknad växer på det här sättet skalar vi upp vårr kapacitet för att stötta kundernas behov både på land och sjö. 

WWL har haft verksamhet i Barcelona sedan 1987, och sedan 1999 genom agenten Evge (Agencia Maritima Espanola Egve). WWL har också drivit ett nationellt transportbolag i Barcelona som erbjudit lastbilstransporter och annan landtransportservice. Det nya kontoret ska vidareutveckla den befintliga sjö- och landtransportlogistiken på den iberiska marknaden. Chef för Iberiaverksamheten blir Ramon Oliete, tidigare ansvarig för WWL på Evge, och samtliga åtta medarbetare inom Evges WWL-team flyttar med, för att behålla marknadskunskap och kundrelationer. Evge fortsätter vara partneragent i Spanien, Grekland och Turkiet.  

WWL är inriktade på sjöfrakt och logistiklösningar för tillverkare av bilar, lastbilar, tung utrustning och speciallaster. Bolaget har ca 5 800 anställda och ca 60 fartyg.


Läs mer