Proffice tappar ännu en vd till konkurrent

oktober 17, 2013 Arbetsmarknad , Ekonomi , Logistik

I februari förlorade Proffice Industrial & Logistics sin vd och påläggskalv Johannes Gussander, som efter karantänen nu är partner i konkurrenten Procon. Nu lämnar hans efterträdare Michael Gozzi samma post för att bli koncernchef för lagerbemannaren Pema Sweden AB.

Proffice tycks ha svårt att behålla sin logistikkompetens i bolagsledningen. Efter en stormig vår lämnade stora delar av Proffice dotterbolag Industrial & Logistics  företaget för att starta bemanningskonkurrenten Procon Work Solutions. Dåvarande vd Johannes Gussander, som sades vara Proffice “påläggskalv” inom logistikbemanning lämnade vd-posten i februari i år. Han försattes då i karantän, men är sedan augusti delägare i Procon, där förre Proffice-kollegan Patrik Strid är vd.

Johannes Gussanders efterträdare Michael Gozzi interntrekryterades från moderbolaget till vd-posten på Proffice Industrial & Logistics. Men efter bara nio månader på posten lämnar även Michael Guzzi nu Proffice för en konkurrent.

“Inget samband”

– Det har inget samband, jag har arbetat länge inom Proffice och har god relation med ledningen. Det är en annan situation än då Johannes och de andra slutade samtidigt för att starta ett nytt bolag, berättar Michael Gozzi för Intelligent Logistik.

– Jag fick helt enkelt ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till.

Michael Gozzi har nämligen utsetts till ny koncernchef för Pema Sweden AB, som bedriver bemannings- och rekryteringsverksamhet inom bland annat lager och bygglogistik. I samband med detta blir han vd för dotterbolaget Pema People och ytterst ansvarig för all operativ verksamhet i koncernen. Pema omsätter ca 300 miljoner med huvudkontor i Norrköping och Michael Gozzi tillträder som vd den 19 december.

– Det ska bli roligt med mer operativt ansvar och prova att jobba direkt mot bolagsstyrelsen. Pema är ett litet bolag jämfört med Proffice, men det är välskött, säger Michael Gozzi Och berättar att Pema kommer att förstärka den befintliga organisationen med någon eller några strategiska rekryteringar.

Pema Sweden bedriver bemannings- och rekryteringsverksamhet inom framför allt verkstad, lager och bygglogistik. Bolaget grundades 1997 av Pär Eriksson och Magnus Andersson. Medgrundaren och tidigare vdn Pär Eriksson kommer även i fortsättningen vara verksam i Pema och fokusera på affärsutveckling inom koncernen.

– Vi är glada över att ha rekryterat Michael Gozzi som ny vd. Han har lång erfarenhet av rekryterings- och bemanningsbranschen med särskilt fokus på införsäljning av nya bemanningsuppdrag, kommenterar Pär Eriksson.

– Jag tror de rekryterade mig för min kompetens inom business och för att jag kan bygga bolag. Sen är jag en bra ledare och kan branschen, jag jobbade på Posten innan jag kom till Proffice så jag har ett brett kontaktnät i logistikbranschen, säger Michael Gozzi.

Ersätts av Komet-vd

Proffice Industrial & Logistics är ett viktigt affärsområde inom Profficekoncernen, bolaget har ca 3 000 anställda och omsätter cirka 1 miljard SEK. Michael Guzzis efterträdare på den heta vd-stolen i  Industrial & Logistics blir Profficeägda student-bemanningsföretaget Komets vd Johan Lagerkrantz. 

Av Hilda Hultén


Läs mer