Malmö hamn-vd blir Årets ekonom

september 24, 2014 Ekonomi , Produktion , Sjöfart

På tisdagskvällen tilldelades Johan Röstin, vd för Copenhagen Malmö Port AB, priset som Årets ekonom i Skåne 2014. Bakom priset står föreningen Ekonomiforum Skåne i samarbete med EFL Executive Foundation Lund vid Ekonomihögskolan i Lund.

– Under Johan Röstins ledning har CMP genomfört stora investeringar och lyckats växa på en internationell marknad som präglas av hård konkurrens och svag konjunktur. Johan Röstin utövar ett ledarskap som fungerar både i Malmö och i Köpenhamn. Han är en ledande ambassadör för Öresundsregionen, vilket vi vill uppmärksamma med utmärkelsen Årets ekonom i Skåne 2014, säger nomineringskommitténs ordförande Inger Nilsson.

Det är tredje gången priset Årets ekonom i Skåne delas ut. Priset instiftades 2010 och delas ut vartannat år. Tidigare pristagare är Öresundsinstitutets dåvarande vd Anders Olshov, år 2010, och Klas Eklund, Senior Economist vid SEB, år 2012. Priset består av en EFL-utbildning där pristagaren får kompetensutbildning till ett värde av 70 000 kronor. Pristagaren väljer i samråd med EFL lämplig utbildning beroende på efterfrågad kompetens.

Johan Röstin är hedrad över utmärkelsen.

– Det är ett viktigt erkännande av det arbete som CMPs ledning och medarbetare har genomfört sedan bolaget tillkom som det första äkta Öresundsföretaget för tretton år sedan. Det är både med stor stolthet och ödmjukhet jag tar emot priset, säger Johan Röstin i en kommentar.

Om priset:

Priset kan tilldelas en ekonom, i näringslivet eller den akademiska världen, som genom nytänkande har bidragit till ökad affärsnytta eller förbättrat organisationens CSR-arbete (Corporate Social Responsibility – företagets sociala arbete). Pristagaren ska ha tagit initiativ inom ekonomistyrning, finansiering, försäljnings-, marknads- eller HR-området och ska på ett kreativt sätt funnit nya arbetssätt eller lösningar som fått genomslag i organisationen. Årets ekonom ska enligt statuterna kännetecknas av nytänkande, kreativitet, kurage och målmedvetenhet och ha drivit igenom en förändring med långsiktig bärkraft.


Läs mer