KF får inte råd med planerad logistiksatsning

december 4, 2013 Ekonomi , Fastigheter , Logistik

KF ska investera miljarder i butiksnätet, IT-system och logistik. Men det är svårt att finansiera projektet. Tidningen Icanyheter har gjort en granskning som visar att det blödande företaget snabbt måste få fram mer kapital till investeringarna.

Förra veckan sålde KFs fastighetsbolag sju av sina stora handelsplatser i Sverige för 3,9 miljarder kronor, men priset blev lägre än väntat.

– Min bedömning var att KF skulle få ytterligare 300 miljoner kronor, säger en expert till Icanyheter. Nettot på fastighetsaffären uppgår enligt initierade på KF till cirka 2,5 miljarder kronor. Överskottet är i huvudsak tänkt att investeras i Coops butiker och logistik.

– Försäljningen gör det möjligt för oss att intensifiera arbetet med nyetablering av butiker, utveckling av befintliga och avveckling av olönsamma, säger KF:s tf vd och finanschef Johnny Capor.

Icanyheters granskning visar att de 2,5 miljarder kronorna inte räcker till allt som Coop vill och behöver göra bl a en aviserad satsning på effektivare logistik.
 


Läs mer