Jungheinrich samlar logistiken i ett bolag

mars 17, 2014 Ekonomi , Logistik , Produktion

Jungheinrich har förenat alla sina aktiviteter kring kompletta logistiklösningar i ett dotterbolag. Verksamheten kring logistiksystem sysselsätter idag mer än 600 personer runt om i världen och hade år 2012 en omsättning på drygt 286 miljoner euro.

Jungheinrich Logistiksysteme GmbH skapades i början på året som ett dotterbolag till Jungheinrich AG och samlar de tidigare separata avdelningarna för lager- och systemtruckar och logistiksystem under gemensam flagg.

Bolaget utgår från Moosburg, varifrån det kommer styra Jungheinrichs världsomspännande marknadsaktiviteter inom logistiksystem, och har avdelningar för försäljning, ekonomi och teknisk utveckling.

Richard Brandstetter (49), tidigare chef för Jungheinrichs logistiksystemsavdelning, har utsetts till försäljningschef och vd för det nya dotterbolaget. Stefan Binnewies (42), tidigare chef för controllingavdelningen på Jungheinrich AG i Hamburg, är chef för den nya ekonomiavdelningen. Bernd Tüshaus (60) förblir chef på fabriken i Moosburg, samtidigt som han också utsetts till teknikansvarig på det nya företaget.

– Detta innebär att vi kan samla all vår kompetens inom logistiksystem inom samma organisation och förstärka vår position på marknaden som en leverantör av helhetslösningar, säger Richard Brandstetter, i ett pressmeddelande.

Han förutser en fortsatt ökning av den globala marknaden för logistiksystem, med varierande motivation i olika delar av världen.

–  Europa är behovet av kostnadsoptimering den drivande faktorn för användandet av kompletta logistiklösningar, medan företag i växande marknader som Asien fokuserar på att öka sin logistikinfrastruktur. Vi förväntar oss stora ökningar på framförallt den asiatiska marknaden, men även i Östeuropa, Mellanöstern och Sydamerika.

Jungheinrich AG grundades 1953 och är idag en av världens största leverantörer av truckar, ställage och lagerlösningar. Den årliga tillverkningen är över 85 000 truckar. Företaget har totalt 11 000 anställda och en omsättning på över 2 miljarder Euro. Jungheinrich Svenska AB grundades 1958 och är helägt av det tyska moderbolaget. Företaget har ca 130 medarbetare och en omsättning på över 300 miljoner kronor.


Läs mer