Goodman bygger ny logistikfastighet åt Scania i Oskarshamn

september 16, 2014 Ekonomi , Fastigheter , Lager , Produktion

Fastighetsgruppen Goodman har påbörjat byggandet av en 33 220 kvadratmeter stor logistikfastighet i Oskarshamn. Ett 15-årigt hyreskontrakt är tecknat med lastbilstillverkaren Scania. 

Fastigheten beräknas vara färdig i mars nästa år och dess läge och design kommer att bidra till att länka ihop den med Scanias strax över 200 000 kvadratmeter stora produktionsanläggning.

Fastigheten är anpassad för att tillgodose behoven för fordonstillverkningsindustrin, och fastigheten kommer att vara uppdelad i uppvärmda och icke-uppvärmda utrymmen. I fastigheten kommer Scanias produktion av fordonshytter att ske. Fastigheten inkluderar också 650 kvadratmeters kontorsutrymme och särskilda drive-in utrymmen som kommer att förenkla lastning.

– Vi påbörjade nyligen en utbyggnad av vår produktionsprocess för att kunna öka vår leveranskapacitet. Till det behövs en modern logistiklösning som matchar vårt växande behov, kommenterar Johan Uhlin, platschef på Scania.

– Den nya logistikfastigheten kommer att ligga i nära anslutning till vår produktion, vilket är en strategisk fördel för oss.

Scania har haft verksamhet i Smålandsregionen sedan 1946. Deras tillverkningscentrum och nya logistikanläggning ligger nära E22 som knyter samman Malmö och Stockholm. Scania är det tredje märket i Volkswagen-koncernen (de andra är Porsche och Volkswagen) som tecknar ett hyresavtal med Goodman. Det gör Volkswagen-koncernen till en av Goodman största europeiska fordonskunder.

– För Goodman är det här en bra affär som ytterligare stärker vårt track-record inom fordonsindustrin, där vi i dag har över 50 kunder, kommenterar Philippe Van der Beken, vd för Goodman Continental Europe.


Läs mer