De rekryterar lagerpersonal i hela landet

december 12, 2013 Arbetsmarknad , Ekonomi , Lager , Logistik
De rekryterar lagerpersonal i hela landet

Bemanningsbranschen har det tufft just nu. Men snabbväxande Student Consulting, specialiserade på ung arbetskraft och flexibel bemanning, går mot strömmen och rekryterar lagerpersonal i hela landet.

– Vi har flera hundra tjänster ute inom lager och logistik, säger Erik Wennhall.

Behovet av lagerpersonal är stort runt om i landet, och särskilt flexibel bemanning som kan anställas vid tillfälliga toppar.

– Våra konsulter är till stor del studenter, som vill jobba mycket under sommaren och julen då företagen har stort behov av extrapersonal, berättar Erik Wennhall, operativ chef på bemanningsföretaget Student Consulting.

Erik Wennhall ser en stor efterfrågan på lager- och logistikpersonal i hela landet, men generellt följer efterfrågan logistiktrenderna.
– Där logistikcentra finns ser vi rekryteringsbehov. Vi har många tjänster ute i Stockholm med omnejd, Göteborg och Malmö. Men även i t ex Halmstad, Falkenberg, Jönköping, Örebro och Borås.
– Just nu rekryterar vi mycket i Norrland, särskilt Umeå och Luleå.
– Vi har flera hundra tjänster ute inom lager och logistik, i princip har vi rekryteringsbehov vid alla våra ca 100 kontor i Sverige.

Arlandaregionen magnet
Ett ort där efterfrågan är stor är Sigtuna norr om Stockholm, där Sveriges mest expansiva logistikcentra finns med Rosersberg och Arlandastad. Kommunen har bara 42 000 invånare, men 27 000 arbetstillfällen.
– Hit pendlar 16 000 in och 8 000 ut och här finns många logistikjobb, säger Christer Wikström, näringslivschef på Sigtuna kommun.
– Vi har inga problem att hitta folk som vill jobba i Arlandaregionen, studenter från både Uppsala och Stockholm är beredda att pendla hit, säger Erik Wennhall.

Student Consulting är specialiserade på ung arbetskraft och flexibel bemanning, d v s deltidsanställda, vilket tycks passa arbetsmarknadens behov ganska väl.
– Vi har främst studenter som söker deltidsjobb och gärna jobbar mycket under sommaren och julen då behovet är extra stort.
Generellt har bemanningsbranschen det ganska tufft, under Q1 2013 tappade branschen åtta procent och Q2 fyra procent.
– Vi är ett av få bemanningsföretag som växer just nu, vi hade en tillväxt på 25 procent första halvåret i år.

Rörlig arbetskraft
Att hitta arbetskraft är enklast nära universitetsstäderna.
– Generellt har vi bra bemanningsunderlag för de flesta orter. Städer som Växjö, Örebro, Lund, Jönköping och Linköping täcker väl upp behovet av lagerpersonal vid logistikcentra runtom i landet.
– Sen får man inte glömma att unga människor och studenter inte har något emot att flytta för jobb. Jag flyttade själv utomlands för mitt första jobb. Unga är en väldigt rörlig arbetsstyrka.

Av Hilda Hultén


Läs mer