Dachsers sverigeverksamhet växer

juni 30, 2014 ARBETSMARKNAD , EKONOMI , LOGISTIK , TRANSPORT

Familjeägda Dachser slår omsättningsrekord i Sverige för femte året i rad, även antalet medarbetare växer. Det visar bokslutet för den svenska och den nordiska verksamheten 2013. 

Dachsers fortsatta tillväxt i Sverige följer av offensiva satsningar på bl a nya byggnader och att bygga ett omfattande distributionsnät. Omsättningen ökade från 263 MSEK 2012 till 281 MSEK under 2013. 

– För femte året i rad bär våra ansträngningar frukt med stigande försäljning och ökat antal medarbetare i Sverige, säger Finn Skovbo Pedersen, vd Dachser Nordic. 

– Vi är på rätt väg i Sverige och har därför också valt att investera kraftigt i Göteborg, där vi snart har färdigställt en ny terminal på 2 600 kvadratmeter. Vi har också öppnat en filial i grannlandet Finland och fortsatte expansionen av vårt europeiska och interkontinentala nätverk genom flera förvärv under 2013.

I Norden ökade antalet anställda från 341 till 370 samma år och omsättningen steg från 976 till 1006 MSEK. År 2013 ökade antalet anställda i Sverige med 25 procent jämfört med föregående år. Dachser ökade därmed för femte året i rad arbetsstyrkan i Norden och Sverige.

– På Dachser har vi en stark företagskultur eftersom vi är familjeägt. Det möjliggör mer långsiktiga satsningar än vad som ofta är fallet i ett börsnoterat bolag. Vi arbetar hårt för att Dachser ska vara en attraktiv arbetsplats, kommenterar Finn Skovbo Pedersen.

Dachsergruppen har huvudkontor i Kempten. Med ett starkt andra halvår 2013 och  integrationen av de två spanska företagen Azkar och Transunion, ökade Dachserkoncernen sin bruttoomsättning med 13,2 procent mot 2012 till 4,99 miljarder euro.


Läs mer