Catena säljer bryggerilokal i Göteborg

december 17, 2015 Ekonomi , Fastigheter , Lager
Catena säljer en fastighet till Stena och Ikano. Försäljningen sker till ett fastighetsvärde om 580 miljoner kronor, med tillträde i mitten av januari 2016.

Catena har tecknat avtal med Stena Fastigheter Göteborg AB och Ikano Bostad AB om att avyttra fastigheten Högsbo 21:2 i Västra Frölunda, i södra Göteborg. Stena och Ikano Bostad förvärvar vardera 50 procent av dotterbolaget Fastigheten Preppen HB som äger fastigheten, skriver Catena i ett pressmeddelande.

Pripps och senare Carlsberg har haft sin verksamhet i fastigheten, som till största delen består av logistikytor och kommersiella lokaler. Fastigheten är  fullt uthyrd och drygt 66 000 kvm stor och med en tomtareal om cirka 155 000 kvm. Hyresintäkten är på årsbasis drygt 56 miljoner med en genomsnittlig avtalstid på 3,7 år.

– Fastigheten är ur Catenas perspektiv färdigutvecklad och tillför likviditet att användas för investeringar i Catenas kärnverksamhet som är välplacerade och moderna logistikfastigheter, säger Catenas vd Gustaf Hermelin i en kommentar.


Läs mer