Bring tar över Itellas sverigeverksamhet

november 12, 2014 Ekonomi , Logistik , Transport

Itella överlåter sin inrikes verksamhet, med personal och terminal i Jönköping, till Bring, som även tar över Itellas inrikestransporter och Air&Sea-verksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Finska Itellas dotterbolag Itella Logistics har nu definitivt gett upp slaget om Sverige. Strategin är istället “att fokusera verksamheten till internationella vägtransporter” och idag meddelade bolaget att man säljer sin svenska verksamhet till Norska Bring. I försäljningen ingår Itellas personal och terminal i Jönköping samt Air & Sea verksamheten med personal, kunder samt agentåtaganden. 

Bring blir samtidigt underleverantör till Itella Logistics gällande inrikestransporter.

– Det känns bra att efter en tids positiva diskussioner med Bring kunna offentliggöra dessa affärer som skapar en vinn-vinn situation för bägge företagen. Jag är övertygad om att vi kommer kunna uppnå en större effektivitet och en bättre service när Bring tar över dessa verksamheter. Det är dessutom positivt för vår personal inom de områden som omfattas att ha möjlighet att komma till en ny god arbetsgivare, kommenterar Itella Logistics vd Kenneth Andersson i ett pressmeddelande.


Läs mer