Anmälan öppen till Logistikläget 2017

november 11, 2016 Ekonomi , Logistik , Logistiklägen
Anmälan öppen till Logistikläget 2017

ll_logo_2017Idag öppnar registreringen till LOGISTIKLÄGET 2017 den 9 februari i Stockholm. Förutom listan över Sveriges bästa Logistiklägen 2017 är tema för dagen etableringar, lagertrender och fastighetsfinansiering. 

För andra året arrangerar tidningen Intelligent Logistik konferensen Logistikläget 2017, som samlar logistikbranschens aktörer kring frågor om fastigheter, lägen, etableringar, trender och andra aktuella frågor.

– Programmet börjar ta form, det ser riktigt intressant ut hittills och många bra talare har redan tackat ja till att vara med, säger Hilda Hultén, chefredaktör för Intelligent Logistik.

p381buh_urban-hakansson

Urban Håkansson, fastighetsansvarig på Swedbank, är klar för Logistikläget 2017.

Ett av årets huvudteman är fastighetsfinansiering och bland talarna finns tunga namn som Eva Landén, vd för fastighetsjätten Corem Property Group och Urban Håkansson, fastighetsansvarig på Swedbank.

– Vi har även fått Brunswick Real Estates vd Louise Richnau, som är en riktig räv inom fastighetsfinansiering, och Pontus Sundin, som varit ansvarig för kommersiella fastigheter på Nordea och nu driver den nordiska verksamheten åt den tyska storbanken Helaba. Så det kommer att bli en riktigt intressant paneldebatt om finansiering.

Förutom presentationen av Sveriges bästa Logistiklägen 2017 kommer Savills analyschef Peter Wiman ge en bild av marknadsläget för logistik i Norden, och flera varuägare kommer att berätta om sina behov av lager och val av etableringsort. Dagen avslutas med en diskussion kring logistikens betydelse för samhällsutvecklingen, där representanter från kommuner, varuägare och logistikföretag diskuterar vem som bär ansvaret för att de investeringar som behövs görs.

louiserichnau-fotobrunswick

Louise Richnau, vd på Brunswick Real Estate, debatterar fastighetsfinansiering på Logistikläget 2017.

Förhandstitt på listan

Årets konferens hålls precis som förra året på Finlandshuset i Stockholm, i samband med publiceringen av Listan över Sveriges bästa logistiklägen 2017 i Intelligent Logistiks temabilaga, som publiceras på fredagen, dagen efter konferensen, i Dagens industri.

– Listan väcker stort intresse i branschen och används av många både för att ta tempen på branschutvecklingen, men också för att välja etableringsläge. Konferensdeltagarna får en förhandstitt på listan och chans att vädra sina synpunkter direkt med oss som står bakom listan.

– Med Logistikläget-konferensen vill vi bygga upp kunskapen kring logistik, flöden och tendenser inom logistiketableringar och följa marknadsutveckling för lagerfastigheter, men även skapa ett forum där logistiker, fastighetsaktörer, varuägare, kommuner, lägen och andra branschrepresentanter kan mötas och utbyta kunskap med varandra. Ett sådant forum har inte funnits tidigare, säger Hilda Hultén.

 

4,3 i snittbetyg

Omdömet från konferensdeltagarna på Logistikläget 2016 i Stockholm var övervägande positivt, med ett snittbetyg på totalt 4,3 på en skala från 1-5 för Relevans och innehåll, personligt utbyte och arrangemang.

Några deltagarkommentarer från Logistikläget 2016:

“Mycket positiv” – Gunnar Jaxell, Lindesbergs kommun

“Jag tyckte det var en bra sammansatt konferens, Bra talare och relevanta ämnen” – Allan Lavén, Prologis

“Ger en temperatur över hur aktuell man är inom logistikområdet” – Christer Ottosson, Apoteket

“Mycket matnyttigt i en bra mix” – Linda Persson, JLL

“En välarrangerad dag som ger mycket kompetens och kontakter inom det mycket viktiga området logistik” – Ann Palmnäs, Position Väst

“Mycket bra, gratulerar!” – Holger Jonasson, NNAB

Länk till programmet

Länk till anmälan


Läs mer