UPS återvinner julklappar

december 19, 2017 E-handel , Logistik , Transport

UPS återvinner dina julklappar. Foto:UPS.

Förra året sålde svenskarna oönskade julklappar för 100 miljoner kronor mellan jul och nyår. Därför genomför UPS en julklappsåtervinning efter jul – en insamling där man kan lämna sina oönskade klappar till förmån för Stockholms Stadsmission.

Den 27 december mellan 11.00 och 15.00 står en UPS-bil parkerad på Norrmalmstorg och tar emot allt som kan göra någon annan glad.   

– Vi har nog alla fått något vi inte önskar någon gång, en bok vi redan läst eller en teknikpryl vi inte behöver. Vi vill därför uppmana stockholmarna att donera dessa klappar till någon som kanske bättre behöver dem. Julklappsåtervinningen skänker glädje åt dem som kanske inte hade råd att köpa julklappar, och det kan även göra skillnad för miljön, kommenterar Hedvig Armand, på UPS Sverige.

Förra året annonserades oönskade julklappar ut för drygt 100 miljoner kronor mellan jul och nyår på olika svenska försäljningssajter. En undersökning gjord av Sifo på uppdrag av Blocket visade att 66 procent av de tillfrågade fått klappar som de aldrig använder eller tänker använda. Förra året hade antalet oönskade paket som såldes hos Tradera mer än fördubblats jämfört med tidigare år.

UPS julklappsåtervinning genomförs i år för tredje året i rad. Alla insamlade klappar körs direkt till Stockholms Stadsmission som ser till att de oönskade julklapparna fördelas efter behov i deras sociala verksamheter. Överskott säljs i Stockholms Stadsmissions second hand-butiker. 


Läs mer