Specter och Svea Ekonomi satsar på friktionslös e-handel

juni 4, 2019 E-handel , IT/Teknik

Svea Ekonomi och Specter satsar på en ny, smidig integration av betallösning, e-handelsplattform och affärssystem. 

Tillsammans har Specter och Svea Ekonomi påbörjat framtagandet av en ny koppling där första delen lanseras nu. Syftet med den nya integrationen är att förenkla och ta bort friktion för e-handlarna och låta dem sköta all administration, betalningar och logistik i ett och samma flöde direkt i Specters molnbaserade affärssystem.

– Utvecklingen inom e-handeln går snabbt framåt, fler och fler konsumenter och företag väljer att e-handla framför att gå till fysiska butiker. Detta gör att e-handeln är en av de branscher idag där vi som leverantörer måste vara absolut mest snabbfotade för de behov som e-butikerna har. Målet med samarbetet vi har med Specter är att låta e-butiken jobba i samma system hela tiden i all administration av försäljningen från e-butiken. Detta gör att de kan lägga tiden på exempelvis tillväxt istället för administration, kommenterar Torbjörn Malmqvist, Partner Manager på Svea Ekonomi.

För Specter kändes Svea Ekonomi som en självklar partner.

– Vi är väldigt glada över detta samarbete där vi tillsammans med Svea Ekonomi kan effektivisera för e-handlare. Vi kan nu hjälpa ännu fler att växa utan växtvärken som kommer med krånglig administration. Lösningen ger ett effektivt flöde som sparar tid och låter verksamheten fokusera på att erbjuda sina kunder en smidig köpupplevelse, kommenterar Mattias Bratt, vd på Specter.

Den slutgiltiga versionen av kopplingen mellan Specters affärssystem och Svea Ekonomis betallösningar väntas vara klar efter sommaren.