RNB till automatiserat lager i Helsingborg

mars 6, 2019 E-handel , IT/Teknik , Lager , Logistiklägen

RNB Retail and Brands har för Polarn O. Pyret och Brothers beslutat att flytta centrallagret till ett nytt högautomatiserat lager i Helsingborg som Nowaste Logistics etablerar. Det nya lagret ska tas i drift under hösten 2019.

Polarn O. Pyret och Brothers har under de senaste åren arbetat hårt med att utveckla sina e-handelserbjudanden. Så sent som i december 2018 rapporterade RNB om en tillväxt om 60 % för näthandeln för perioden september-november.

– Vi har under de senaste åren arbetat intensivt med vårt digitala erbjudande vilket vår e-handelstillväxt är ett kvitto på. E-handelslogistik ställer dock helt andra krav på skalbarhet, flexibilitet och snabbhet än butikslogistik och därför tar vi nu steget in i Nowastes högautomatiserade lagerlösning. Lösningens skalbarhet ger oss förutsättningar att fortsätta växa, flexibilitet för vårt omni-erbjudande och därtill ger kapaciteten oss möjlighet att erbjuda en stark köpupplevelse oavsett säsong,  kommenterar Martin Jungerts, logistikchef på RNB.

Lagret blir högautomatiserat och består av en gods-till-expeditör-lösning som integrerar volymerna för både butik och e-handel. Därmed skapas synergier och skalfördelar. Hårdvaran består av en skyttelanläggning med varumottagning, plock, pack, sortering samt en lösning för hängande plagg. Därtill är mjukvaran en viktig del.

– Vi är jätteglada över att RNB har valt oss som samarbetspartner för logistiken och för oss i Nowaste är det på många sätt en milstolpe. Dels för det samarbete som vi inleder men framförallt sett till lösningen som vi nu sätter upp, kommenterar Christian Hallberg, vice vd på Nowaste.

Lagret ska tas i drift under hösten 2019.