Problemfylld start för Icas Stockholms-darkstore

juni 11, 2018 E-handel , Lager , Logistik

Enligt tidningen Market, systertidning till Icanyheter, har Icas nya centrala e-handelslager i Johanneshov haft en tuff start.  ”Jag kan göra en lång lista med alla fel”, säger en Ica-handlare till Market.

Ica växer snabbt på nätet och öppnade för drygt en och en halv månad sedan en så kallad “dark store”, ett centralt e-handelslager, i Johanneshov i Stockholm som ska leverera färdiga matkassar och lösplock åt Ica-butiker som på grund av bland annat platsbrist inte har kunnat erbjuda sina kunder e-handel.

Men missnöjet är betydande bland Ica-handlare som köper den frivilliga tilläggstjänsten. det skriver tidningen Market.

– Jag törs lova att du inte hittar någon handlare som är nöjd med plocket och logistiken. Vi är otroligt besvikna över hur det sköts och det är Ica Sveriges ledning mer än medveten om, säger en av flera Ica-handlare, som väljer att framföra kritiken anonymt, till Market.

Upprördheten är välbekant för Ica Sveriges ledning och  affärsområdeschefen Joakim Bohman förklarar problemen med snabb tillväxt av kunder och svårigheter med att förutsäga efterfrågemönster.

– Det har varit olika vilket ofta är utmaningen när man drar igång en verksamhet. Huvudorsaken är snabb tillväxt av kunder i kombination med att efterfrågemönstren skiljer sig från våra antaganden. Det orsakade kapacitetsbrist och slut på vissa varor, säger han till Market.

– Vi har en åtgärdsplan och agerar kraftfullt. Bland annat har vi utökat kvalitetskontroller och förstärkt kundtjänst och support. Vi jobbar intensivt med att trimma arbetssätt inom plock och varutillförsel. Kompetensen har förstärkts och vi har ökat bemanningen kraftigt. Sortimentet har utökats med mer än 12 000 varor, säger Joakim Bohman.

 


Läs mer