Logicenters köper Skanskas fastighet i Arlandastad

Skanska har sålt en logistikanläggning som ska uppföras i Arlandastad, Sigtuna, för cirka 230 miljoner kronor till Logicenters. Tillträdet kommer att ske under andra kvartalet 2019 och hyreskontrakt har redan skrivits med Aditro Logistics som flyttar in när fastigheten är färdigställd.

Logistikanläggningen kommer att omfatta 24 600 kvadratmeter.

– Utvecklingen i Arlandastad går helt i linje med vår strategi att fokusera på logistikanläggningar med moderna specifikationer i topplägen. Därför är vi väldigt stolta över samarbetet med Skanska och ser fram emot när Aditro Logistics börjar nyttja anläggningen, kommenterar Matthias Kettelhoit, kommersiell chef, Logicenters.

Arlandastad är ett väletablerat företagsområde i ett strategiskt läge. Området har med sin närhet till både Stockholm stad och Arlanda flygplats blivit en viktig knutpunkt och växer som logistiknav. Den nya anläggningen kommer att vara belägen med bra skyltläge i direkt anslutning till E4. Anläggningen har moderna specifikationer, anpassade efter hyresgästen.

– Vi ser fram emot samarbetet med såväl Skanska som Logicenters. Valet av Arlandastad baseras främst på närheten till Storstockholm för att ytterligare kunna supportera den starka tillväxt vi ser inom e-handeln, kommenterar Johannes Gussander, vd, Aditro Logistics.

Projektet startar omgående och anläggningen beräknas vara färdigställd under det andra kvartalet 2019.