Prisregn på årets handelsgala

Handelns bästa prisades på Retail Awards 2014. Lager 157 kammade hem priset somÅrets komet på handelsgalan Retail Awards. Årets butikskedja utsågs Webhallen till och Kicks, som var nominerade i två kategorier, prisades som Årets butikskoncept.

Priser i totalt 12 kategorier delades ut på Retail Awards den 12 maj.

Anders Stålman, vd och koncernchef för Axfood, utsågs till Årets ledare och i juryns motivering lyfts bl a fram att det går att framgångsrikt kombinera frågor som miljöansvar, aktiv personalplanering och mångfaldsfrågor med en god ekonomi.

I kategorin Årets kundklubb tog Willys plus hem priset för sitt helt digitala lojalitetsprogram. Årets e-handel blev Babyshop.se och anrika butiken Nordins ost i Linköping utsågs till Årets butik, bland att för att man kombinerar tradition med nytänkande.

Shahriar “Sherry” Akbari, som jobbar på The Shirt factory på NK Stockholm blev Årets butikssäljare. Modekedjan G-star fick priset för Årets kundservice och till Årets hållbara företag hade juryn utsett Nudie jeans.

En ny kategori för året var Årets logistikinnovation, som kammades hem av varuhuskedjan Jula.

Retail Awards arrangeras av Svensk Handel i samarbete med tidningen Dagens Handel. Varje kategori har en egen jurygrupp på fem namnkunniga personer som först utser tre finalister och slutligen en vinnare.

Vinnare Retail Awards 2014:
Årets komet: Lager 157
Årets butikskedja: Webhallen
Årets butikskoncept: Kicks
Årets säkerhetsperson: Mattias Eksberg, Ikea
Årets butikssäljare: Shahriar “Sherry” Akbari, The Shirt factory, NK Stockholm
Årets e-handel: Babyshop.se
Årets hållbara butik: Nudie jeans
Årets logistikinnovation: Jula
Årets kundklubb: Willys plus
Årets kundservice: G-star
Årets butik: Nordins Ost, Linköping
Årets ledare: Anders Strålman, vd Axfood


Läs mer